Medicii avertizează! Riscuri la care te supui, consumând paracetamol și aspirină!

0

Sfatul medicilor este întotdeauna acela de a consuma medicamente doar la nevoie și întotdeauna prescrise de medic. Însă, mulți români au ajuns să ia medicamente după ureche sau mai grav, chiar preventive. Este deja cunoscută toxicitatea paracetamolului pentru ficat, în caz de abuz, însă cercetătorii britanici au analizat consecințele unui consum regulat și pe termen lung al acestui medicament.

Consumul regulat de paracetamol creste și riscul de boli cardiovasculare, putând ajunge până la 68% în cazul unui consum de peste 15 comprimate pe săptămână. De asemenea consumat în exces, paracetamolul duce la probleme gastro-intestinale și renale.

Distribuie prietenilor

Ceea ce oamenii nu ştiu este că pastilele în exces sau luate după ureche pot să dea toxicitate sau reacţii încrucişate între medicamentele pe care le administrăm.

„Sunt anumite medicamente standard pe care lumea le foloseşte crezând că sunt lipsite de orice risc. Bătrâna şi banala aspirină, de exemplu, poate să determine afectare digestivă gastrică la pacienţii care au gastrită sau ulcer.

De asemenea, ea modifică coagularea sângelui. Deci pacienţii care îşi administrează astfel de preparate trebuie să ştie că în timpul unei intervenţii chirurgicale, chiar şi stomatologice, riscul de sângerare creşte foarte mult”, subliniază unii cercetători britanici.