Medicii din Câmpulung pleacă la Mioveni

181

La spitalul municipal din Câmpulung au fost dintotdeauna probleme cu lipsa forței de muncă. Acum câțiva medici și-au anunțat intenția de a pleca la noul spital din Mioveni. Această unitate spitalicească a primit deja prin transfer doi medici. Aceștia au apărut în cadrul unei emisiuni în direct.

O echipă a Antenei 1 a realizat și o transmisiune în direct de la modernul spital din orașul constructorilor de mașini, declarându-se încântată de condițiile oferite. Managerul de proiect a prezentat pe scurt investiția de 68 milioane euro, bani de la bugetul local și național, iar una dintre surprizele oferite telespectatorilor a fost o discuție a reporterului cu doi medici, veniți prin transfer de la  unități spitalicești din țară. Este vorba despre medicii Mircea Stoian și Horia Trăilă, unul specializat în radiologie imagistică, iar celălalt în radiologie intervențională, ambii cu studii în străinătate. Care a fost motivul pentru care au ales să vină la Mioveni? Răspunsul celor doi a fost fără echivoc: aparatura ultra-performantă cu care este dotat noul spital, ceea ce asigură cadrelor medicale condiții optime pentru un act medical de calitate și performanță. Cei doi medici au mai spus că speră să formeze în curând echipe complete de specialiști care să deservească toate secțiile spitalului.

Nu excludem ideea ca în Mioveni să se formeze și o formă de turism medical, grație aparaturii de la noul spital și iată a specialiștilor care doresc să vină să lucreze în această unitate spitalicească ultra-modernă.

Amintim că angajările la noul spital din Mioveni se vor face prin concurs. Posturile vacante se vor publica în revista ,,Sănătatea”, tipărită de Ministerul Sănătății.

Totodată, posturile libere vor putea fi ocupate și prin transfer de la alte unități spitalicești, dar cu acordul conducerii ambelor părți.