Medicii recomandă. Cum întărim sistemul imunitar la copii

Potrivit specialiștilor, există numeroase modalități prin care părinții pot întări sistemul imunitar al copilului lor. Pentru copii, mediul înconjurător este nou, în continuă descoperire, dar cu timpul, sistemul lor imunitar se dezvoltă și crește.

Astfel, specialiștii ne sfătuiesc ce să facem în această perioadă pentru a reduce riscul de răceală și de infecții virale și bacteriene la copii.

Alăptarea

Primul pas este alăptarea, care reprezintă o modalitate importantă prin care copilul poate să dezvolte un sistem imunitar puternic.

Vaccinarea

Un alt factor crucial este vaccinarea. Administrarea tuturor vaccinurilor recomandate previne bolile potențial periculoase pentru copii, cum ar fi tusea convulsivă, pojarul, oreionul, hepatita și varicela. Orice copil mai mare de 6 luni trebuie să fie vaccinat antigripal.

Regim alimentar sănătos

Părinții trebuie să le asigure copiilor un regim alimentar echilibrat, cu multe fructe și legume. Acestea conțin antioxidanți, vitamine și minerale esențiale pentru clădirea sistemului imunitar și dezvoltarea corectă a organismului, portivit doc.ro.

Suplimentele alimentare pot fi oferite atât pentru tratarea deficitelor de vitamine sau de minerale, cât și pentru efectele benefice pe care nutrienții din alimente le au asupra sănătății organismului.

Somn suficient

Copiii au nevoie de somn suficient. Dacă nu se odihnesc așa cum trebuie, organismul își pierde mecanismele de apărare naturale și se vindecă mai greu în urma bolilor.

Activitate fizică

Exercițiile fizice contribuie la o circulație a sângelui mai bună, ceea ce va duce la o funcționare mai bună a plămânilor și a inimii, fapt care crește imunitatea, susțin specialiștii.

Igienă corespunzătoare

Copiii trebuie învățați ce înseamnă o igienă corespunzătoare. Chiar și copiii mici pot fi încurajați să adopte obiceiuri simple, cum ar fi spălatul frecvent pe mâini pentru 40 de secunde, dar nu mai puțin de 20 de secunde, și acoperirea gurii atunci când tușesc.

Evită folosirea excesivă a antibioticelor

Nu în ultimul rând, evită folosirea exagerată a antibioticelor, mai ales dacă nu sunt recomandate de medicul pediatru. Dacă acest tip de medicamente sunt utilizate cu o frecvență crescută, adică de câteva ori pe an, bacteriile pot să devină rezistente la efectul acestora.

Ceaiurile calde, suplimentele cu vitamina C, odihna la pat și siropurile pentru imunitate, cu ingrediente precum extract de echinacea și cătină, sunt aliații imunității copilului tău.

 

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.