prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Medicii stomatologi nu mai au voie să-şi facă publicitate pe Facebook. Care sunt sancţiunile

În ultimul timp, reţelele sociale, fie că vorbim despre Facebook, Instagram, X sau TikTok, sunt invadate de reclame, mai mult sau mai puţin mascate, la diverse produse sau servicii. În acest context, Colegiul Medicilor Stomatologi a atras atenţia în numeroase rânduri asupra publicităţii neconforme, iar acum apar şi primele măsuri.

Astfel, prima filială care a emis o notificare prin care atrage atenția asupra necesității respectării stricte a normelor privind publicitatea profesională, conform articolelor 42 și 69-79 din Codul Deontologic al Medicului Stomatolog, a fost cea din Iaşi.

Măsura vine după ce, se spune în notificare, au fost constatate foarte multe încălcări ale acestor reglementări în spațiul public. Aşadar, medicii stomatologi sunt avertizați că au la dispoziție 30 de zile, începând cu data de 17 iunie 2024, pentru a se conforma cerințelor de publicitate prevăzute de Codul Deontologic.

„Ne dorim să contribuim decisiv la asigurarea unui mediu concurențial sănătos și la apărarea intereselor legitime ale fiecărui medic stomatolog”, se arată în comunicatul oficial. De asemenea, se încurajează transmiterea de propuneri pentru îmbunătățirea reglementărilor actuale și raportarea abaterilor la adresa de e-mail [email protected].

Printre ceea ce Colegiul Medicilor Stomatologi consideră ca fiind publicitate neconformă se numără oferirea de reduceri la serviciile stomatologice într-o anumită perioadă și publicitatea realizată prin intermediul evenimentelor publice sau social media, adică rețele gen facebook etc.

Un alt aspect pe care stomatologii trebuie să-l aibă în vedere este şi respectarea dimensiunilor panoului cu numele firmei, care nu trebuie să depăşească 80×60 cm și trebuie să fie amplasată la intrarea în imobilul în care își desfășoară activitatea, nu pe stradă.

În notificare, Colegiul Medicilor Stomatologi avertizează că încălcarea acestor prevederi poate atrage sancțiuni disciplinare severe, inclusiv mustrare, avertisment, vot de blam, interdicția de a practica pe o perioadă de la o lună la un an, sau chiar retragerea calității de membru al CMSR.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs