Medicul Alexandru Rafila, anunț important despre închiderea școlilor

57

Medicul Alexandru Rafila a anunțat recent ceea ce trebuie făcut, din punctul lui de vedere, referitor la închiderea școlilor.Acesta a precizat că autorităţile nu trebuie să fie rigide atunci când vorbim de funcţionarea şcolilor, şi să se raporteze la nişte cifre, ci trebuie analizat fiecare caz în parte. În plus, mai susţine reprezentatul României la OMS, nu sunt diferenţe între pragul de 2,9 şi 3,1 la mie.

“Sunt niște parametri, o cifră, 3 la mie, incidența cumulată în ultimele 14 zile, dacă suntem sub 3 la mie păstrăm școlile în scenariul verde sau galben, dacă depășim trecem în scenariul roșu. Să știți că nu e nicio diferență între 2,9 și 3,1. Cred că ar trebui să fim puțin flexibili.

Sigur că trebuie analizată situația din fiecare școală și cine merge la școală, câți copii sunt în școală, dacă sunt școli de proximitate. Dacă, de exemplu, 95% din elevii unei școli locuiesc în prejma școlii și se deplasează pe jos la școală, eu acea școală nu aș închide-o.  Dacă școlile însă sunt la distanță, 30-40% din elevi vin cu mijloace de transport în comun, aglomerează traficul, atunci acolo probabil e bine să închizi școala două săptămâni, să reduci transmiterea în comunitate.

Trebuie să fim flexibili, să fim creativi, încât viața noastră să fie cât mai apropiată de normal, nu trebuie să fim rigizi, să ne raportăm doar la niște cifre, fără să ne gândim ce este în spatele lor”, a precizat Alexandru Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here