Medicul Virgil Musta, sfaturi utile. Cum te poți trata acasă dacă ai coronavirus!

Bolnavii de COVID-19 care au forme uşoare pot rămâne să se trateze acasă, şi nu la spital, unde trebuie să stea şi în izolare timp de 14 zile, a explicat recent medicul Virgil Musta. Însă, în această perioadă, ei trebuie să ia măsuri pentru a-şi întări imunitatea şi să-şi păstreze optimisul, spun medicii.

„Am observat că pacienţii care sunt foarte fricoşi, anxioşi sau depresivi au o evoluţie mai severă a bolii. Eu recomand ca, chiar dacă s-au infectat, să aibă încredere în medicii de familie şi în noi, specialiştii, şi să nu fie stresaţi de boală pentru că în marea majoritate pacienţii evoluează bine.

Distribuie prietenilor

Există semne de severitate cum sunt o tuse intensă, reapariţia febrei, reactivarea unor simptome care devin intense şi senzaţia de lipsă de aer sau de sufocare. Acestea sunt simptomele ar trebui să ne facă să ajungem urgent la spital pentru a fi evaluaţi biologic şi imagistic pentru ca specialiştii să stabilească atitudinea faţă de pacient în continuare.

Odihna, o alimentație bună și administrarea unor vitamine pot ajuta enorm în procesul de recuperare. Mâncați multe fructe și legume proaspete, bogate în vitamine și minerale, cereți unui apropiat să vă aducă de la piață și să vă lase la ușă fructe de pădure (cătină, aronia, merișoare, afine) pe care să le combinați cu miere, cu polen”, a explicat doctorul Virgil Musta, potrivit ziare.com.