prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Mihai Coteț cere demisia directorului Colegiului „Brătianu” pe fondul abuzurilor sexuale petrecute în incinta școlii!

Mihai Coteț, candidatul la Primăria Municipiului Pitești, cere, din poziția de consilier local și membru în Consiliul de Administrației al Colegiului ,,Brătianu”, demisia conducerii și convocarea de urgență a Inspectoratului Școlar Județean pentru a stabili măsuri de prevenire a agresiunilor sexuale, în școlile din Pitești.

CITEȘTE ȘI: UN NOU DRUM EXPRES – DAT ÎN FOLOSINȚĂ! ANUNȚUL MOMENTULUI!

În lumina cazului șocant și revoltător de la Colegiul ,,Brătianu”, Mihai Coteț ia poziție, acuzând lipsa de reacție din partea Primarului Municipiului în convocarea unei ședințe de urgență cu Inspectoratul Școlar Județean și conducerea colegiului. Potrivit lui Mihai Coteț, trebuie demarată o anchetă rapidă care să scoată la lumină vinovații care au girat această situație. De asemenea, trebuie elaborat de urgență un set de măsuri de prevenție care să fie adoptat la nivelul școlilor și liceelor din municipiu, astfel încât copiii să fie în siguranță.

În calitate de membru al Consiliului de Administrație al Colegiului Brătianu, Mihai Coteț este șocat de faptul că nu a fost informat de situație de către directorul instituției de învățământ, pe cale oficială.

,,Această lipsă de reacție rapidă reprezintă o abatere gravă de la deontologia profesională care pune dascălii în slujba elevilor și îi mandatează ca direct responsabili de siguranța lor, în momentul în care aceștia se află la școală.

Lipsa de reacție a responsabililor direcți este un semnal greșit. Părinții și elevii au nevoie să știe că școlile iau toate măsurile pentru a ține elevii în siguranță. Aceste fapte grave aduc prejudicii imaginii școlii piteștene, iar primăria și inspectoratul școlar județean au atribuții directe când vine vorba de siguranța elevilor în școli.

O anchetă trebuie să scoată la suprafață dacă sunt mai multe victime, dacă directorul școlii a știut de situație sau a avut semnale cu privire la inculpat, dacă a comunicat directorul cu inspectoratul pornind de la posibile îngrijorări cu privire la conduita corpului didactic, ce măsuri se iau rapid pentru a restabili siguranța în instituția de învățământ. Situația e cu atât mai gravă cu cât inculpatul era organizator de tabere școlare avizate de conducere.

Pentru simplul fapt că, sub această conducere, în școală un copil de doar 12 ani a fost victimă abuzurilor unui cadru didactic, demisia se impune. Primăria ar fi trebuit să fie prima instituție care să ceară această demisie, iar lipsa de reacție poate fi interpretată ca o încercare de mușamalizare a acestui scandal care zgâlțâie reputația întregului învățământ din oraș.” a declarat Mihai Coteț.

Obiectivul lui Mihai Coteț în calitate de membru al Consiliului de Administrație al colegiului este să aducă lumină asupra celor petrecute și mai ales să se asigure că școlile din municipiu vor implementa protocoale și sisteme de supraveghere care să împiedice astfel de fapte.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs