prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Mihai Coteț: Noi trebuie să demonstrăm că nu suntem toți la fel!

Într-o perioadă umbrită de crize și războaie, politicienii trebuie să se întoarcă la oameni și deservirea interesului cetățenilor, a declarat Mihai Coteț, președinte PNL Pitești, cu ocazia evenimentului „Provocările tinerei generații: dependența de ecrane și consumul de droguri” organizat la Hotel Ramada din Pitești. Liberalul a spus că perioada pandemiei, dar și din cauza crizelor economice și sociale, toți ne-am îndepărat de problemele de lângă noi și am lăsat ca populismul, cinismul și discursurile radicale să fie folosite de o parte din clasa politică.

„Pentru mine este un moment mai puțin obișnuit să țin un discurs. M-am obișnuit să fiu mai puțin pe scene și mai mult printre oameni. Să îi înțeleg, să îi ascult, să îi ajut. Tot ce am făcut în ultimii ani, nu este pentru a fi povestit pe scenă, ci pentru a fi în slujba oamenilor. Trăim de câțiva ani într-o inerție. Împinși de frică. Frica de pandemie, frica de război, frica de crize pe care le-am traversat, frica tuturor crizelor pe care urmează să le traversăm. În această frică ne-am îndepărtat de comunitate. Ne-am înstrăinat de ai noștri. Am devenit mai puțin exigenți cu cei care ne conduc. Am devenit dezinteresați de ceea ce se întâmplă în afara caselor noastre. Din acest motiv am lăsat să se strecoare populismul, cinismul și discursuri radicale. În acești ani am asistat cu toții la proliferarea unor falși profeți, care ies în față să ne dezbine, să ne sperie să ne păcălească” a spus Mihai Coteț.

„Este datoria noastră să ne întoarcem către oameni”

În aceste condiții, clasa politică trebuie să revină la obiectivul principal: de a fi alături de oameni, de a le servi și deservi interesele. Nu neapărat ca politicieni, ci ca oameni pentru oameni, mai ales că urmează o perioadă sumbră din punct de vedere economic, a mai spus Coteț.

„Politica noastră trece și a trecut printr-o criză identitară. Iar răspunsul este simplu: răspunsul este la oameni. Este datoria noastră să ne întoarcem către oameni. Acum, mai mult ca niciodată, ar trebui să fim cât mai puțin politicieni și cât mai mult oameni în serviciul public. Rolul nostru este să servim comunitatea. Trebuie să ne întoarcem în stradă, rebuie să ne întoarcem la oameni, să le servim și să le deservim interesele. Oamenii sunt dezamăgiți și au dreptate. Noi trebuie să le demonstrăm că nu suntem toți la fel. Noi trebuie să demonstrăm că există o speranță. Trebuie să le redăm încrederea și trebuie să demontăm miturile populiștilor.

Urmează o perioadă foarte grea din punct de vedere economic. Urmează o perioadă tulburentă. Oamenii au nevoie de repere. De repere morale corecte. Noi trebuie să fim acest reper. Avem datoria cu toții să fim alături de cei care au nevoie de sprijin. Avem nevoie să demonstrăm profesionalism, tenacitate, putere și ambiție. Avem nevoie să ne depășim această inerție care ne-a încetinit” a adăugat Coteț.

„Pregătiți-vă pentru că nu va fi ușor în Piteștiul ăsta care a fost confiscat pe persoană fizică”

Cu un municipiu confiscat pe persoană fizică, alegerile de anul viitor vor fi unele foarte grele, a atras atenția Mihai Coteț. Astfel, acesta a făcut un apel de susținere din partea tuturor membrilor PNL din Pitești și din județul Argeș pentru ca proiectele vitale să devină realitate.

„Anul viitor ne așteaptă un an de foc. Pregătiți-vă pentru că nu va fi ușor în Piteștiul ăsta care a fost confiscat pe persoană fizică. Ca și până acum, tot pe voi mă voi baza (membrele și mebrii PNL). Cu voi, voi face echipa cu care știu că voi merge până la capăt. Eu le mulțumesc tutror piteștenilor cu care am dialogat în ultima perioadă și vreau să îi asigur pe toți că voi lupta în continuare ca Pădurea Trivale să devină arie protejată. Mă voi lupta în continuare pentru spitalul municipal și nu în ultimul rând mă voi lupta în continuare ca tinerii noștri să aibă o spearanță în locul pe care îl denumesc acasă și care trebuie să aibă un viitor” a completat Coteț.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs