prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Mihai Coteț, scurt bilanț asupra lui 2022: „Marile proiecte ale Piteștiului bat pasul pe loc în continuare”

Trăgând linie după încă un an de mandat, Piteștiul continuă să piardă trenuri importante și să bată pasul pe loc, spune omul de afaceri Mihai Coteț, consilier local și președinte al PNL Pitești. Potrivit acestuia, tichiile de mărgăritar se află în continuare la mare cinste, în timp ce investițiile prioritare încă bat pasul pe loc. Iată cum arată, pe scurt, bilanțul administrativ realizat, la solicitarea noastră, de către omul de afaceri Mihai Coteț, la finalul lui 2022.

„Nu sunt genul care văd paharul gol. Sunt antreprenor de ani buni și sunt obișnuit să văd oportunități, să gândesc în perspectivă… Doar că, realist vorbind, nu văd că actuala administrație locală este altfel decât celelalte administrații PSD. Nici nu avea cum să fie altfel, pentru că nu s-au rotit decât niște oameni care se află de zeci de ani la butoane. Hai să privim în mare! În campania electorală, toți candidații am căzut de acord că e nevoie de o strategie pentru următorii 15-20 de ani, că mediul economic, cel politico-administrativ și universitar, alături de societatea civilă, trebuie să se pună la aceeași masă și să traseze un plan cu bătaie pe termen mediu și lung. Să conduci un oraș fără un astfel de plan, fără targeturi măsurabile, fără pași stabiliți în prealabil, pe care să-i urmezi cu tenacitate și pentru care cu toții să facem presiune la centru, este ca și cum ai administra în orb, la voia sorții. Alții, care își dau tot interesul și care înțeleg ce înseamnă să faci administrație pentru oameni, știu exact unde vor să ajungă localitatea lor. Noi, la jumătate de mandat fiind, nici la masă nu ne-am pus, deși am făcut apel în numeroase rânduri către Executiv să demareze o astfel de consultare publică, pentru că ține de atribuțiile sale directe.

„Noul spital, în ciuda faptului că de doi ani am votat pentru realizarea Studiului de Oportunitate, abia de la jumătatea acestui an a fost scos de la sertar”

Nici măcar PUG-ul Piteștiului, început pe vremea lui Cornel Ionică, adică Biblia acestui oraș, nu a fost finalizat, pentru că ,,băieții deștepți” nu au tranșat încă Pădurea Trivale la masa intereselor. Ar fi urmat să fie declarată arie protejată de către Guvern, dar se fac presiuni mari din teritoriu pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Marile proiecte ale Piteștiului bat pasul pe loc în continuare. Parcul industrial, pe care primarul de cuvânt al PSD se lăuda că îl va face imediat ce va veni la primărie, și acum se află în proceduri birocratice, pentru că Executivul se mișcă în reluare.

Noul spital, în ciuda faptului că de doi ani am votat pentru realizarea Studiului de Oportunitate, abia de la jumătatea acestui an a fost scos de la sertar. Despre centura de vest a Piteștiului, care ar fi urmat să degreveze parte din traficul infernal, nu se mai aude nimic.

Drumul expres Mioveni-Pitești a fost tras pe linie moartă și, o dată cu el, a dispărut din lista de investiții stringente și un nou pod peste Argeș, atât de important pentru degrevarea traficului. În schimb, au blocat orașul cu semafoare din trei în trei metri, scoțând din minți trei sferturi din populație.

Prin PNRR nu am reușit să bifăm proiecte majore, ci doar renovări ,,moderate” sau ,,aprofundate” la câteva școli, clădiri publice și blocuri. Ar fi fost momentul unor investiții masive în energie verde, dar Executivul spunea că vorbesc de proiecte SF când solicitam să se instaleze măcar panouri solare pe școli, grădinițe, clădiri publice, acolo unde se pretează. De parcuri fotovoltaice sau de reabilitarea sistemului de termoficare, nici nu mai vorbesc! Cu câteva renovări și două creșe, în condițiile în care toate orașele se află într-o cursă nebună pentru fondurile europene, nu se va face primăvară și la Pitești.

„Anul acesta nu a fost unul câștigat pentru orașul nostru, s-au pierdut multe trenuri importante!”

De asta spun că anul acesta nu a fost unul câștigat pentru orașul nostru, s-au pierdut multe trenuri importante. Piteștiul a avut parte de aceeași… mediocritate, doar că mai bine îmbrăcată din punct de vedere al PR-ului. De punctat doar proiecte începute în mandatul anterior, dar care nu sunt esențiale pentru nevoile orașului. Da, o sală polivalentă sau un stadion nou dau clasă unui oraș, dar m-am cam săturat de aceleași care puse înaintea boilor, când orașul nostru ar fi trebuit să aibă priorități sănătoase și să se bucure de investiții care aduc bani la bugetul local, nu care sunt mari consumatoare de buget” ne-a declarat omul de afaceri Mihai Coteț.

În privința anului care vine, consilierul liberal speră că Executivul va avea o abordare mai transparentă și mai constructivă, deși susține că are mari dubii în acest sens, luând în calcul experiența ultimilor doi ani.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs