Mihai Tudose intervine în scandalul manualelor: „Ştefan cel Mare nu mai are vreo luptă şi nici Pitagora nu se gândeşte la o altă teoremă”

mihai tudose5

Intervenţie în forţă a premierului Mihai Tudose în scandalul manualelor. În direct la România TV, la emisiunea Andreei Creţulescu, Tudose a comentat în stilul caracteristic criza manualelor. Mai mult, acesta a anunţat ce se va întâmpla de acum încolo cu manualele şi a anunţat cine e de vină pentru această criză: editurile. Mai mult, Tudose a oferit şi soluţii.

“E mai simplu manualul de sport. Două tumbe şi gata. Va trebui în această toamnă să stabilim care sunt manualele. Să facem câte două manuale de materie. Nu mai rescriem manuale în fiecare an că Ştefan cel Mare nu mai are vreo luptă şi nici Pitagora nu se gândeşte la o altă teoremă. Pleacă copilul la școală de zici că se mută de acasă. Are nu ştiu câte caiete şi manuale. Toate problemele au fost generate de bătălia editurilor. Să fim normali la cap şi să facem manualele la Monitorul oficial ca să încheiem subiectul. Sunt de importanţă naţională.

Manualul de sport… Toată lumea l-a criticat pe domnul ministru Liviu Pop pentru el. Domnul ministru a fost mai delicat şi nu a spus că el a fost obligat să-l facă, fiindcă aşa l-a pus cineva în program anul trecut, când nişte băieţi mai tehnocraţi un pic au spus că ne trebuie manual de sport.

Culmea este că nu-i deloc un demers pentru educaţie. Este un business. Cu caiete suport, cu fiţuici suport, o nebunie completă. Generează o mulţime de bani care pleacă de la buget, generează nişte ghiozdane de pleacă copilul de acasă de parcă fuge de acasă, că trebuie să aibă două manuale, plus cele şase caiete, plus cele opt fascicule suport. Doresc să avem manualul tip, fixat şi apoi tipărit de toate editurile, dacă nu se poate”, a spus Tudose.