Mii de firme din România – în vizorul ANAF! Află motivul!

Mii de firme din România vor intra în acest an în vizorul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în cadrul unor acțiuni pentru combaterea muncii la negru sau la gri. Lucian Heiuș a anunțat că se vor desfășura acţiuni pentru identificarea mecanismelor prin care se ocoleşte plata contribuţiilor, în general – şi se caută alte modalităţi de a fi cumva recompensată prestaţia pe care o face o persoană, la un moment dat.

CITEȘTE ȘI: ALINA MANEA, DESPRE NOILE LEGI ALE EDUCAȚIEI! CUM VOR SUSȚINE ELEVII EXAMENELE DE EVALUARE NAȚIONALĂ ȘI BACALAUREAT?

“Este acel protocol numit Cronos, cu ITM-urile, care este prins şi în PNRR şi în care, împreună, Antifrauda cu Inspecţia Muncii, încearcă să identifice, acolo unde încă se mai foloseşte, munca la negru sau munca la gri. Dar, toate aceste lucruri, să fie foarte bine înţeles, nu le facem decât în baza unei analize de risc. Nu mai mergem decât pe baza analizei de risc. Este unul dintre jaloanele pe care mi le-am impus eu, ca preşedinte, ca tot controlul, să-l numim generic, indiferent cine-l face, orice acţiune pe care o face ANAF în acest sens, are în spate o analiză de risc corectă, bine făcută – şi care să ne şi ducă la rezultatele pe care le aşteptăm şi, în acelaşi timp, să nu deranjez niciodată un contribuabil care îşi face bine treaba şi care încearcă să respecte legislaţia din România”, a menţionat Lucian Heiuş, la Conferinţa Anuală de Taxe PwC România, citat de Agerpres.

De asemenea, inspectorii vor merge acolo unde există suspiciuni că TVA este evazionată. mai ales “acolo unde există tranzacţii intragrup, tranzacţii cu persoane afiliate”.

“Este unul dintre elementele pe care le avem în analiză. Vom încerca să verificăm şi luăm în studiile pe care le facem noi zone unde, în perioada de pandemie, statul a direcționat sume importante de bani – şi vrem să vedem dacă într-adevăr ele au fost folosite corect şi au şi ajutat la acest lucru. (…) În mare, cam asta este viziunea noastră pentru anul 2023 şi obiectivele pe care ni le-am stabilit”, a mai spus Lucian Heiuş, preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.