Ministrul Agriculturii o dă la întors: Nu există nicio dovadă privind legătura dintre bebelușii morți și brânza Brădet

DISTRIBUIȚI
bebelusi_infectati, arges, ecoli, bradet

După ce s-a vehiculat că brânza produsă de firma Brădet ar fi contaminată cu E.coli și a dus la îmbolnăvirea a zeci de bebeluși din Argeș, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a precizat într-o postare pe pagina sa de socializare că deocamdată nu există nicio dovadă privind legătura dintre bebelușii morți și acest tip de brânză. Ministrul a precizat că a ales să facă public numele firmei pentru a preveni și alte îmbolnăviri.

„Referitor la situația rezultată în urma depistării lotului de brânză contaminată cu e-coli, precizez următoarele: Am dat informația în mod absolut transparent. De fapt, ceea ce mi se impută acum este prea marea transparență de care am dat dovada. Poate am greșit, poate nu. Pe de altă parte, informația era deja cunoscută în mass media, jurnașiștii necerându-mi decât confirmarea ei. Alte persoane avuseseră deja grijă să o dea, “pe surse” cum se spune, înainte. Eu o să vă spun cum se vede situația de la mine și de ce am decis să fiu atât de transparent. În primul rand, cred că se face o confuzie imensă între valori. Nu cred că putem pune în balanță viața unor copii cu orice altceva. Nu cred că este un mod corect și moral a vedea astfel lucrurile. Desigur, nu există dovada legăturii dintre brânza incriminată și cazurile respective, fiind de datoria Ministerului Sănătății să ducă la capăt ancheta. Însă, din informațiile pe care le aveam când am ieșit public, rezulta că lotul de brânză de 25 kg de la fabrica respectivă, NU A MAI FOST REGĂSITĂ NICI LA PRODUCĂTOR, NICI LA UNITĂȚILE DE COMERCIALIZARE. Ce înseamnă lucrul acesta? Înseamnă că acea cantitate de brânză SE AFLA ÎN FRIGIDERUL OAMENILOR! Chiar în momentul în care eu făceam declarația, această brânză infestată cu e-coli putea face alte victime! Iar oamenii aceia NU ȘTIAU CE AU ÎN FRIGIDER ȘI CE PUTEAU SĂ LE DEA COPIILOR! Sper că nu a fost afectat grav un producător, DAR POATE AM SALVAT ASTFEL VIATA UNOR COPII, și asta moral îmi dă liniște. În cazul în care ar fi fost afectați alți copii, mi s-ar fi reproșat că am știut numele producătorului și l-am tăinuit”, a scris Irimescu pe Facebook.

Reacția ministrului Agriculturii vine după ce a fost aspru criticat că a făcut public numele firmei Brădet, criticii spunând că o afacere românească riscă să fie distrusă fără baze reale.