Ministrul Mediului vrea să deblocheze lucrările în zona berejelor Golești-Ogrezeni

9
gratiela_gavrilescu, ministrul_mediului, barajul_golesti, apele_romane

Direcția Apelor Argeș-Vedea pare că stă pe un butoi de pulbere. După venirea în Pitești a ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, a fost zgândărat subiectul proiectului de reabilitare „Amenajarea râului Argeș pe sectorul Baraj Golești – Baraj Ogrezeni în vederea stabilizării albiei pe județele Argeș, Dâmbovița și Giurgiu”. Acest proiect se află în stand-by de aproape doi ani și nimeni nu știe de ce nu a fost demarat, până acum, în condițiile în care banii au fost alocați. Cu toate acestea, specialiștii în domeniu susțin că lucrarea este extrem de necesară și nu mai suportă amânare. 

 

”Contractul va fi anulat, dacă se constată nereguli”

Licitația pentru proiectul de amenajare a râului Argeș în sectorul barajelor Golești-Ogrezeni s-a desfășurat în anul 2013. Cu toate acestea, de la momentul adjudecării și până acum, nu s-a mai întâmplat nimic cu acest proiect. Și asta pentru că, din câte se aude, cam toți cei care s-au perindat pe la conducerea Direcției Apelor Arge-Vedea în ultimii doi ani, s-au ferit să semneze pentru începerea lucrărilor. Care ar fi motivul? Pe surse am aflat că ar fi ceva inadvertenţe legate de documentația depusă la comisia tehnică, iar acest lucru pare să fi fost deja confirmat de ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu care, în cadrul vizitei realizată săptămâna trecută la Pitești a afirmat că, dacă se va descoperi că nu a fost respectată legea achizițiilor publice, atunci contractul încheiat cu firma câștigătoare va fi anulat iar licitația va fi reluată. Una peste alta, ministrul a promis că după data de 15 octombrie, un corp de control va ajunge la Direcția apelor Argeș-Vedea și va efectua verificări minuțioase legate de acest proiect care stă la naftalină de doi ani, din nu se știe ce motive.  

 

Ce spune directorul interimar de la Ape…

 

“Lucrarea de investiție ,,Amenajarea râului Argeș pe sectorul baraj Golești- baraj Ogrezeni în vederea stabilizării albiei, județele Argeș, Dâmbovița și Giurgiu” a fost atribuită, prin licitație publică, ofertele fiind deschise în data 30 octombrie 2012. În urma licitației, contractul în valoare 75.576.874, 45 lei fără TVA a fost atribuit asocierii SC VALAH CONSTRUCT GRUP SRL – SC ALPHA DESIGN BUILD GROUP SRL- SC STAR TRADING IMPEX SRL. La momentul actual, contractul încheiat în noiembrie 2013 este în derulare, așteptându-se completarea documentației tehnice de către prestator, în conformitate cu prevederile contractuale și solicitările ABAAV. Cât privește controlul, ceea ce a declarat doamna ministru este tot ce știm. Atunci când va veni, vom pune la dispoziția echipei ministeriale toată documentația și corespondența purtată cu contractantul, referitoare la această lucrare de investiție. Consider că au fost respectate toate procedurile și regulamentele interne, legislația în vigoare și prevederile contractuale“ a declarat Tatiana Diaconu, director tehnic RAPM – ABA Argeș – Vedea.