Ministrul Muncii: „ Legea pensiilor speciale va fi schimbată”

101

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu le dă vești teribile anumitor pensionari! Este vorba despre pensionarii militari, care nu vor mai avea pensiile actualizate în funcție de salariul din sistem, cum e acum, ci doar în funcție de rata inflației, ca în sistemul public de pensii. Așa se face că în MAI sunt pensii uriașe. De exemplu, un pensionar care anul trecut, când s-a pensionat, a avut o pensie de 20.924, în acest an, datorită modificării legii salarizării, are 22.023 de lei.

Vasilescu anunță că Guvernul va emite o OUG ce va pune capăt actualizării pensiilor speciale în funcție de salariile din sistem.
Avem de gând să dăm o ordonanță săptămâna viitoare. După apariția legii salarizării, dacă nu corectăm, vom ajunge într-o situație foarte neplăcută de la anul. Economia nu poate să susțină astfel de pensii.
Nu scădem nicio pensie aflată în plată. Cine are 22.000 de lei, rămâne cu 22.000. Pensia media la MAI e 3.500 de lei, la MAPN e de 3.000. Pensia medie în România e de un pic peste 900 de lei, sub punctul de pensie. Termenul de intrare în vigoare a OUG va fi 15 septembrie. Cine vrea să iasă la pensie, va putea să iasă. Nu li se mai actualizează pensiile în raport cu cei în activitate. Vor crește doar cu rata inflației.