Ministrul Muncii, veşti de ultimă oră despre salarii. Află ce schimbări vor fi aduse

DISTRIBUIȚI
lia olguta vasilescu564

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a precizat că se va schimba sistemul de contribuții, dar a ținut să garanteze că în ciuda schimbării niciun salariu nu va avea de suferit. Ea a explicat că prin această schimbare se dorește o creștere a fondului de pensii.

Olguța Vasilescu a subliniat că salariul minim real în România este 1.750 de lei, rezultat după ce se plătesc contribuţiile către stat de 39,25%. Angajatul ia în mână 1.065 de lei din acest salariu, după ce îşi plăteşte partea lui de contribuţii, iar angajatorul plăteşte 1.750 de lei, a explicat ministrul Muncii, la Antena 3.
”De la un salariu de 1000 de lei se plătește acum peste 26% către bugetul de pensii. Doar o parte dintre ei merg în contul de pensii, adică 10,5%(…). Partea pe care o plătește angajatorul intră în coșul național. Schimbând sistemul de contribuții, intrăm pe 25% partea care se plătește la pensii, dar toți se duc direcționat, pentru că îi plătiți dumneavostră, în contul de pensii personal. Asta înseamnă că va crește pensia pe care o veți avea”, a spus ministrul Muncii.
Potrivit programului de guvernare, salariul minim creşte cu 100 de lei anual.