Ministrul Sănătății a fost pus la curent cu bâlbâielile DSP Argeș

DISTRIBUIȚI
Florin Bodog

Direcția de Sănătate Publică Argeș a ajuns de nenumărate ori în atenția opiniei publice pentru lipsa de implicare și comunicare de care a dat dovadă în ultimii ani. Instituția condusă de Sorina Honțaru pare pentru mulți una în care toate informațiile sunt secrete de stat, iar jurnaliștii se lovesc de fiecare dată de refuzuri peste refuzuri în momentul în care încearcă să informeze opinia publică despre lipsa de vaccinuri sau controalele efectuate. În schimb, ministrul Sănătății, Florian Bodog, prezent în Argeș cu ocazia unei vizite a promis că situația se va schimba, astfel încât informațiile să ajungă mai ușor la populație.

DSP Argeș, documente „Top Secret”

Comunicarea dintre DSP Argeș, instituțiile sanitare, și chiar, presă, este una aproape inexistentă. După scandalurile în care a fost implicată instituția, directorul Sorina Honțaru a luat decizia de a numi persoane responsabile pentru diversele categorii din Sănătate, dar, informația care ar trebui să fie completă, ajunge trunchiată de fiecare dată. Din acest motiv, ministrul Sănătății a fost informat despre marea problemă a DSP Argeș. Florian Bodog a afirmat că lucrurile o să se schimbe în viitor, dar, mulți nu prea îi dau crezare din cauza istoriei conducerii instituției. „Îmi reproșez faptul că la începutul mandatului meu nu am comunicat foarte mult, dar, după două săptămâni situația s-a schimbat. Asigur că toate deciziile pe care le iau, orice ordin le comunic. Doresc ca lumea să fie informată. Eu dacă scot un ordin de ministru,  îl țin la dosar și îl trimit Direcțiilor de Sănătate Publică care îl citesc sau nu, nu există comunicare. Vă asigur că voi comunica de fiecare dată. O să fac un apel la DSP să comunice mai mult” a spus ministrul Șerban Bodog.

Criza medicilor epidemiologi  aproape  rezolvată

 Adrian Stoica poate răsufla ușurat și poate pleca, din nou, în orice moment la congrese și sindrofii din întreaga lume. Ministrul Sănătății a anunțat că se lucrează la schimbarea regulamentului de rezidențiat, astfel încât spitalele din România să aibă mai mulți medici epidemiologici. „Domnul președinte mi-a cerut să fac o modificare la regulamentul de rezidențiat. Una din modificările trimise în Parlament este legată de medicii epidemiologi. În acest an nu am cum să intervin pentru că este perioada foarte scurtă, însă, am pornit demersurile ca anul viitor să avem un alt regulament. Din toamnă vom scoate mai multe posturi de epidemiolog și mă voi asigura că aceștia nu își vor schimba specializarea” a spus Bodog. De amintit este faptul că în plină criză epidemiologică din 2016 de la DSP Argeş lipsea chiar doctorul Adrian Stoica, directorul adjunct al instituţiei și considerat unul dintre cei mai buni medici epidemiologici. Aceasta a plecat la începutul lunii ianuarie 2016, în Ucraina, pentru a studia, alături de specialişti din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, gripa care făcea ravagii în ţară. Epidemiologul argeşean este consultant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii – Europa încă din 2007 şi,  conform propriei declaraţii de avere, de aici câştigă 6.000 de dolari pe an. Contractul doctorului Adrian Stoica cu OMS pentru Campania din Ucraina este de două luni. Pentru această perioadă de 2 luni s-a suspendat de la DSP Argeş.

Alex Vlad