Ministrul Sănătății: Primele rezultate în cazul bebelușilor din Argeș, peste două zile

DISTRIBUIȚI
shu pediatrie boala diaree acuta

Încă şapte copii cu boală diareică acută au ajuns, de ieri până astăzi, la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Medicii spun că, deocamdată, nu este nevoie să îi transfere la Bucureşti.

În total, în spitalele din judeţul Argeş sunt internaţi 33 de copii, toţi cu vârste mai mici de doi ani şi cu probleme digestive. La Spitalul Marie Curie din Bucureşti rămân sub supraveghere trei bebeluşi cu sindrom hemolitic uremic. Invitat la Kilometrul Zero, ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu a spus că în acest moment se fac mai multe anchete şi că un raport final va fi prezentat de Corpul de Control al premierului.

Patriciu Achimaș-Cadariu, ministrul sănătății: ”Singura cultură pozitivă care ne-a fost trimisă este cea menționată în comunicatul de săptămâna trecută și care este la Cantacuzino. Colegii mei mi-au spus vineri că în cinci zile ne vor putea da un rezultat. Este un eveniment care ne atrage atenția și care trebuie să aibă o sursă sau surse. Există multe ipoteze în lucru dar nu ne lansăm în speculații fără acoperire. Corpul de control al Primului Ministru va prezenta și rezultatele finale.”