Minune! Ministerul Mediului a aprobat împușcarea a doi urși în Argeș!

DISTRIBUIȚI

Ministerul Mediului face primii pași pentru rezolvarea problemei urșilor în Argeș! La mai bine de doi ani de când animalele fac ravagii în județ, ministerul condus de Grațiela Gavrilescu face pași mici, mai mult de ochii argeșenilor și a aprobat recoltarea a două exemplare și relocarea unuia.

Au fost întocmite documentații spre aprobarea derogării pentru 17 cazuri: pentru recoltare 13 exemplare, pentru relocare 4. Avem aprobate de Ministerul Mediului un exemplar pentru relocare și 2 exemplare pentru recoltare (n.r. împuşcare)”, a precizat Adrian Bughiu.

Pagube de peste 100.000 lei

Subprefectul a făcut şi un bilanţ al pagubelor rezultate în urma atacurilor fiarelor.

„Până la data de 15 iulie avem un total de 138 de persoane păgubite la nivelul judeţului Argeş, din datele transmise de Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş şi avem un număr de 54 de persoane păgubite de urşi în urma a trei note de constatare. Valoarea pagubei depăşeşte 101.000 lei pagube, doar pentru specia urs. De asemenea avem 7 persoane păgubite de specia lup. Cuantumul despăgubirilor de ridică la circa 6.000 de lei. Au fost şi pagube provocate de mistreţi. Despăgubirile pentru speciile protejate le asigură Ministerul Mediului, celelalte despăgubiri sunt acordate de Ministerul Apelor şi Pădurilor”, a adăugat acesta.