Mioveni:Expoziție cu vânzare pentru sprijinirea copiilor cu dizabilități

4

Așa cum v-am informat, sub egida Centenarului, Centrul Cultural Mioveni, Primăria și Consiliul Local Mioveni alături de Asociația ORDESSOS în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș, Centrul Cultural Județean și Universitatea de Stat din Pitești vor organiza în data de 26 martie o serie de manifestări cultural-artistice, pentru a marca 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Începând cu ora 13.00, Centrul Cultural Mioveni va găzdui prima parte a acestor manifestări, constând în organizarea unui simpozion în cadrul căruia reprezentanți ai Facultății de Istorie, studenți basarabeni și oficialități județene vor vorbi despre însemnătatea actului Unirii dintre România și Basarabia de la 27 martie 1918, despre importanța și contribuția acestui act la realizarea Marii Uniri.

După ora 14.30, artiștii basarabeni Paul Ananie, Gabriel Dumitru și Nicu Mâță vor oferi un recital.

De asemenea, în holul Centrului Cultural Mioveni, dar și la Casa de Cultură a Sindicatelor Mioveni va fi deschisă și o expoziție cu vânzare de obiecte realizate de cursanţii Centrului Cultural Mioveni. Banii care vor fi strânși din vânzarea obiectelor vor ajunge la Asociaţia „Zâmbeşte şi dăruieşte”, în folosul persoanelor cu dizabilități.