Moment de sărbătoare! FC Argeș a împlinit 67 de ani de existenţă

Moment de sărbătoare pen­tru fotbalul argeşean. FC Argeş împlineşte, astăzi, 67 de ani de existenţă. Cel mai frumos cadou făcut suporteri­lor este pro­movarea în Liga I.

FC Argeş a reuşit promovarea în prima divizie la capătul sezonului 2019-2020, după 11 ani de pauză. Piteştenii au obţinut în extremis promovarea, după ce Rapid a egalat-o pe Turris-Oltul Turnu Măgurele în al şaptelea minut al prelungirilor, scor la care teleormănenii au rămas în liga secundă, iar FC Argeş a promovat direct.

Distribuie prietenilor

Clu­bul a fost fondat în anul 1953 sub numele de Dinamo Piteşti, debutând în prima divizie în anul 1961. A fost una din echi­pele de vârf ale ani­lor ’70, reu­şind să câştige două titluri de campioană în anii 1972 şi 1979. În cei 67 de ani de exis­tenţă, e­chipa fanion a judeţului a trecut şi prin momente foarte grele, ajungându-se în 2009 la retro­gra­darea în Liga a II-a, după care a urmat desfiinţarea în ur­ma scandalului de corupţie în care a fost implicat Cornel Penes­cu, finanţatorul de la acea vreme.

În cei 67 de ani de existenţă, FC Argeş s-a remarcat nu numai prin cele două titluri de campioană a României, sau prin participările în cupele europene, ci şi prin faptul că a dat fotbalului românesc jucători de mare valoare, Nicolae Dobrin fiind considerat de foarte mulţi cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor. În afară de Prinţul din Trivale, FC Argeş se poate mândri cu fotbalişti ca Adrian Mutu, Jean Barbu, Nicolae Dică, Bebe Barbu, Ilie Bărbulescu, Constantin Cârstea, Sebastian Iovănescu, etc. FC Argeş este singura echipă din fotbalul românesc care a reuşit să învingă marele Real Madrid când acesta era condus de Santiago Bernabeu, cel mai valoros preşedinte din istoria grupării madrilene. În urma acelui meci de poveste, legendarul conducător al echipei spaniole a insistat foarte mult pentru transferul lui Nicolae Dobrin, însă preşedintele României, Nicolae Ceauşescu nu a vrut să-i dea drumul, considerându-l bun naţional. În afară de jucătorii care au scris istorie în fotbalul românesc, FC Argeş se poate mândri cu antrenorii şi conducătorii pe care i-a avut de-a lungul timpului, regretatul Florin Halagian, câştigător al celor două titluri de campioană naţională, fiind cel mai de succes antrenor al grupării din Trivale. Performanţele realizate de FC Argeş de-a lungul timpului nu ar fi fost posibile fără sprijinul şi priceperea conducătorilor, Puiu Rapaport , Bebe Barbu şi regretatul Constantin Stroe, fostul director general al Uzinei Dacia, fiind artizanii celor mai bune rezultate din istoria clubului.

La Mulţi Ani, FC Argeş! Mult succes în Liga I!