Monument impresionant în cinstea eroilor neamului la Bascov!

32

Pentru a marca sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, la inițiativa primarului Gheorghe Stancu, Consiliul Local Bascov a hotărât construirea unui monument comemorativ, în centrul localității.

Monumentul este dedicat eroilor cătzuţi la dotorie în Primul şi cel de-al doilea Război Mondial şi va fi amplasat la răscrucea a două foarte importante drumuri, mai exact Piteşti şi Curtea de Argeş şi Bucureşti Râmnicu Vâlcea.

Suprafața monumentului are, conform proiectului 160 mp, iar înălțimea total de 6 m din care 3,8 m soclul și 2,5 m statuia. Soclul va fi din beton armat, placat cu piatră naturală și reliefuri de piatră. Statuia va fi din bronz și va reprezenta soldatul român din primul război mondial, în uniformă de iarnă, susținând cu mâna dreaptă lancea drapelului cu care e înfășurat, iar cu stânga, sabia. Privirea soldatului este îndreptată înspre pământ, contemplativ.

În jurul monumentului vor fi amplasate pe socluri 2 tunuri, deja achiziționate de Primăria Bascov. Monumentul va avea basoreliefuri cu numele celor căzuți în Cele Două Războaie Mondiale, între ele fiind amplasată flacăra de veghe. Lângă monument, va mai fi amplasat un ceas de marmură, donație de la o firmă, iar de jur împrejur vor fi amenajate spații pentru depunerea coroanelor.