Monumentul „Eroului Necunoscut” inaugurat la Bascov! Galerie foto

65
dav

Monumentul „Eroului Necunoscut” a fost inaugurat de Ziua comunei Bascov. Edilul Gheorghe Stancu, împreună cu prefectul Emilian Dragnea, conducerea CJ Argeș, consilieri județeni PNL și PSD, oameni politici, dar și primari din Argeș și din Republica Moldova au dezvelit statuia care înfățișează un  soldat din Primul Război Mondial.

Mai mult, cu această ocazie a fost depusă și facăra Centenarului, iar slujba de pomenire a fost oficiată de arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Calinic Argeșeanul. Seria de manifestări a continuat cu un recital de cântece patriotice al elevilor de la Școala Generală din Bascov.

Suprafața monumentului are 160 mp, iar înălțimea totală este de 6 m din care 3,8 m soclul și 2,5 m statuia. Soclul este din beton armat, placat cu piatră naturală și reliefuri de piatră. Statuia reprezintă soldatul român din Primul Război Mondial, în uniformă de iarnă, susținând cu mâna dreaptă lancea drapelului cu care e înfășurat, iar cu stânga, sabia. Privirea soldatului este îndreptată înspre pământ, contemplativ.

În jurul monumentului au fost amplasate pe socluri 2 tunuri achiziționate de Primăria Bascov. Monumentul mai are basoreliefuri cu numele celor căzuți în Cele Două Războaie Mondiale, între ele fiind amplasată flacăra de veghe. Lângă monument, va mai fi amplasat un ceas de marmură, donație de la o firmă, iar de jur împrejur vor fi amenajate spații pentru depunerea coroanelor.

 

hdr

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din județul Argeș, dar şi din întreaga țară, te așteptăm și pe pagina de Facebook