Motivarea achitării lui Pendiuc în dosarul „Iubăriţă”: „Convorbirile telefonice, singurul efect al acestora a fost acela spre deliciul presei”

43
tudor_pendiuc, psd, cotizatie

Transcrierile convorbirilor din fostul primar Tudor Pendiuc și fosta sa secretară Carmen Lis au fost spre deliciul presei! Magistrații de la Tribunalul Argeș au invocat în motivarea achitării fostului edil că în transcrierile interceptărilor făcute de procurorilor DNA nu ar fi trebuit să apară pasajele când cei doi se alintau.

Dincolo de faptul că au fost transcrise din convorbirile telefonice unele pasaje care, spunem noi, nu-şi aveau locul într-o cauză penală şi, probabil, singurul efect al acestora a fost acela spre deliciul presei, considerăm că nu rezultă de nicăieri nici că inculpatul (…)  a cunoscut că strada respectivă pe care sunt edificate 5-6 imobile, deci nu numai martora (…) , şi nici faptul că l-a determinat, cu intenţie, pe inculpatul (…)  să execute o lucrare de amenajare nelegală. Chiar dacă, din lecturarea respectivelor transcrieri ale convorbirilor telefonice se desprinde din partea martorei (…)  o tendinţă de laudă şi de asumare a realizării asfaltării,  trebuie observat că toate răspunsurile inculpatului (…)  sunt evazive, astfel că nici măcar odată nu-i confirmă că este meritul lui şi, cu atât mai mult, că în mod intenţionat a încălcat legea pentru a-i crea acesteia un folos material, un avantaj, etc” se arată în motivarea magistraților.

Pendiuc, achitat pentru instigare la abuz în serviciu

Fostul edil Tudor Pendiuc a fost achitat în dosarul în care a fost acuzat de procurorii DNA la instigare la abuz în serviciu. Fostul pimar a fost interceptat „din greşeală“ de procurori atunci când discuta cu secretara lui despre faptul că a asfaltat, pe banii statului, drumul prin pădure care ducea la casa ei. Anchetatorii îl interceptau pe primarul acuzat de corupţie într-un alt dosar în care, în 2014, a şi fost reţinut.

O echipă de muncitori de la Secţia de reparaţii străzi şi mecanizare lucrări din cadrul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Piteşti a trudit timp de două zile, 17 septembrie – 18 septembrie 2014, la asfaltarea unei părţi dintr-o pădure. Mai exact, vorbim despre prelungirea unui drum până la locuinţa Elenei Carmen Lis, şefa Serviciului Promovare din cadrul Primăriei Piteşti şi bună prietenă cu primarul oraşului, Tudor Pendiuc.

Practic, procurorii DNA care cercetează acum acest caz spun că muncitorii au asfaltat o suprafaţă de 506,5 metri pătraţi, care nu prezenta şi nu prezintă nici până în prezent indicator rutier stradal, constituind, pur şi simplu, o intrare în pădure dinspre strada Aleea Seneslau din Piteşti. Ulterior, pentru a ascunde urmele, asfaltarea ilegală urma să fie trecută ca fiind executată pentru o stradă din apropiere, Aleea Căminelor

Redăm mai jos conversația despre care magistrații susțin că a fost spre deliciul presei:

Doamna: Iubire!

Pendiuc Tudor: (neinteligibil) Sunt încă la partid.

Doamna: Uuuuu! Deci încă sunteţi acolo?

Pendiuc Tudor: (neinteligibil) Tot în ședinţă.

Doamna: Îhâm! Bine iubire!

Pendiuc Tudor: Te-ai mai liniștit un pic?

Doamna: Ei, am mai stat acolo. Căci nici n-am mai putut să mai stau. Și am plecat.

Tudor Pendiuc: Îhâm, îhâm. Bine.

Doamna: Da. Dar abia aștept să vorbesc cu dumneavoastră.

Pendiuc Tudor: Și eu la fel, și eu la fel. Și eu la fel. Și eu la fel. Da, bine!

Doamna: Ce să facem? Bine, iubire! Iubăriţă, m-auziţi?

Pendiuc Tudor: Da.

Doamna: M-auziţi?

Pendiuc Tudor: Da. Te aud… Te aud.

Doamna: Nu știu ce naiba… Auziţi, m-a sunat ăla de la Maxi. Așa! Îl știţi?

Pendiuc Tudor: Stai că te sun eu că…

Doamna: Ăla, ăla de la Maxi m-a sunat.

Pendiuc Tudor: Aha! Aha!

Doamna: Așa! Mi-a zis că vrea să ia neapărat legătura cu dumneavoastră că… cică e urât de tot. Exact așa mi-a spus.

Pendiuc Tudor: Cum e, că e urât de tot?

Doamna: Da.

Pendiuc Tudor: Am înţeles. Da… Gata! Am înţeles. Nu, am înţeles, am înţeles, am înţeles…

Doamna: Dacă este mă sunaţi pe mine, că m-a sunat după alt telefon.

Pendiuc Tudor. Am înţeles. Am înţeles. Da. Bine.

Doamna: Decât să-i spun când să se vadă cu dumneavoastră.

Pendiuc Tudor: Îhâm! Bine. În seara asta.

Doamna: Bine. Păi d-aia zic, da, trebuie să vă vedeţi.

Pendiuc Tudor: Da, da. Bine. Bine.

Doamna: Bine iubire! Hai! Vă pup.

Pendiuc Tudor: Bine. Bine…

Doamna: Pa, iubire. Pa, pa!