Motivul oficial al morții lui Adrian Rugină

18
adrian_rugina, eroi, colectiv, tragedie, arsi_in_club

Adrian Rugină, tânărul care a murit în incendiul din clubul Colectiv, încercând să îi salveze pe alții, a murit în urma unei insuficiențe cardio-respiratorii. Motivul oficial al mortii lui Adrian Rugina, așa cum a fost prezentat de autorități în dosarul car s-a întocmit în cazul incendiului din clubul bucureștean Colectiv. Autopsia privind cadavrul lui RUGINĂ ADRIAN, concluzii provizorii:” Moartea numitului Rugină Adrian a fost violenta. S-a datorat insuficientei cardio respiratorii acute consecinta unei intoxicaţiei acute cu fum în condițiile unui incendiu.

Adrian Rugină reușise să iasă printre primii din club, dar a intrat din nou, de câteva ori, pentru a-i ajuta pe alții. Tânărul a murit astfel ca un erou, fiind de altfel decorat post-mortem de președintele Klaus Iohannis. El și Claudiu Petre, un alt tânăr care a murit salvându-i pe alții, au primit Ordinul Național “Pentru Merit” în grad de Cavaler. Adrian Rugină a fost înmormântat ieri, cu onoruri militare, în cimitirul din Corbu, județul Harghita, localitatea în care a copilărit.

Cei mai mulţi au murit intoxicaţi, nu arşi

Medicii care efectuează autopsiile susţin că majoritatea tinerilor au murit ucişi de aerul inhalat. Mulţi dintre ei aveau ochii arşi şi corneea distrusă. Leziunile de la nivelul feţei au îngreunat, de altfel, identificarea decedaţilor.

Asta, şi faptul că o mare parte nu aveau la ei acte de identitate. “Majoritatea au murit instantaneu. Odată cu începutul incendiului, au ars şi materialele din jur, mesele, scaunele şi acea tapiţerie care antifona şi care conţine cianuri şi substanţe toxice. Pe lângă monoxidul de carbon, arderea capitonajului, care conţine derivaţi toxici şi chimicale, a dus la otrăvirea aerului cu cianuri”, susţin surse din cadrul IML.

Cauzele morţii au fost arsurile de laringe, de faringe, trahee şi bronhii, dar şi inhalarea de fum şi intoxicaţia cu gaze toxice şi monoxid de carbon, susţin surse de asemenea, câteva persoane cu leziuni mecanice, de pe urma căderilor, lovirilor sau a strivirii.

Printre cei decedaţi se numără Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, chitariştii trupei care concerta pe scena clubului, Goodbye to Gravity. Solistul formaţiei, Andrei Găluţ, e în stare gravă – în comă, cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului -, la fel basistul, Alex Pascu, fiul Anei Pascu, fostă scrimeră dublă laureată cu bronz în anii ’70, acum vicepreşedintă a Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi preşedintă de onoare a Federaţiei Române de Scrimă.

Medicii de la Spitalul Floreasca, unde sunt internaţi, sunt rezervaţi în privinţa şanselor lor de supravieţuire. Adrian Despot, de la Viţa de Vie, despre care a umblat la un moment dat zvonul că ar fi fost rănit grav, a fost, de fapt, rănit uşor. Wilmark şi Oana Tache, alte vedete care s-au aflat la locul tragediei, sunt nevătămaţi.