Musceleni aniversați pentru că s-au născut odată cu România! VIDEO

4

Astăzi, prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, alături de reprezentați ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Arges, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Căpitan Puică Nicolae”, ai Inspectoratului de Poliție Județean Argeș și ai autorităților locale le-au făcut o vizită altor doi români care au împlinit vârsta de 100 de ani, chiar în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

În cadrul campaniei Ministerului Afacerilor Interne ,,O viață cât un centenar”, au fost felicitați Simăn Paraschiv din Lerești și Busioc Neculae din Rucăr,centenari venerabili. Cei doi argeșeni au fost omagiați prin înmânarea simbolurilor naţionale alături de scrisoarea adresată personal de către ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan.

Autoritățile prezente la evenimentele omagiale au avut onoarea de a asculta poveşti care s-au născut odată cu România, întâmplări remarcabile din viața celor doi veterani de război, care au luptat pentru pământul și neamul românesc, adevărați patrioți ce și-au riscat viața pentru țară.

„ Mă simt bine. Dacă stau aşa şi mă gândesc… 100 de ani… sunt 100, nu 10. Sunt uimit. Sunt foarte bine. Într-o zi normală, citesc ziarul, da… văd foarte bine. Mă uit la televizor, la tot ce ţine de cultură generală. Este pentru mine o satisfacţie, un mijloc de relaxare. Din 1932 şi până în 1939, Simăn a lucrat la Atelierele „Leonida” din Bucureşti. Am fost băiat de capitală. Erau fete frumoase acolo, dar… Nu ieşeam eu. Veneau cetăţenii cu reparaţii auto şi ne luau pe preferinţe. Eu aveam foarte mulţi clienţi. Nu aveam timp să stau degeaba. Am muncit foarte mult în acea perioadă”, spune Paraschiv Simăn.

Nicolae Busuioc, din comuna Rucăr, a fost astfel sărbătorit și a primit un stimulent financiar de 500 lei, fiind declarat cetățean de onoare al comunei Rucăr. Asta la inițiativa preotului slujitor Arsulescu Sebastian, cel care a inițiat un proiect de hotărâre, prin care persoanele vârstnice din comunitatea rucăreană, care împlinesc vârsta de 100 de ani, să fie felicitate într-un cadru festiv și să primească un ajutor financiar.