NE-A PĂRĂSIT ACTORUL DUMITRU DRĂGAN

3

Dumitru Drăgan, eroul romantic al Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești din perioada 1973-2010, a decis că a sosit momentul să tragă cortina acestei lumi și să o părăsească.

Născut pe 2 decembrie 1939 în București, Dumitru Drăgan a fost absolvent al Colegiului Național ”I.L. Caragiale”, promoția 1956, apoi a fost admis la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” din București, unde urmează cursurile de actorie la clasa profesorului A. Pop Marțian, cu asistenții Horea Popescu, Ion Cojar, Mihai Berechet și Cornel Todea, colegi de promoție fiindu-i Stela Popescu, Rodica Popescu Bitănescu, Sebastian Papaiani.

Activitatea sa artistică conține peste 150 de roluri, interpretate în mai multe teatre din țară, dintre care amintim: ”Pericles” de William Shakespeare în 1964, la Brașov, ”Jocul ielelor” de Camil Petrescu în 1964, la Brașov, ”Grădina cu trandafiri” de Andi Andrieș în 1963, la Brașov, ”Maria Stuart” (Mortimer) de F. Schiller în 1967, la Baia Mare, ”Avarul” (Cleante) de Jean-Baptiste Molière în 1960, la Baia Mare, Neznamov – ”Vinovați farǎ vinǎ” de A.N. Ostrovski, la Teatrul Barbu Delavrancea București, Crainic – ”Omul care…” de Horia Lovinescu, regia artistică Gheorghe Jora la Teatrul de Dramă și comedie din Constanța.

În cei aproape 40 de ani de activitate la Teatrul ”Alexandru Davila” Pitești, Dumitru Drăgan a dat viață multor personaje dintre care amintim:

Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu actorului Dumitru Drăgan o pot face la capela Bisericii Sf. Gheorghe Pitești.

Echipa Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești își exprimă întreaga compasiune și este alături de familia îndurerată.

Dumnezeu să-l aibă în paza Sa.