Ni se poate întâmpla oricând un accident! Dar există ajutor! Chiar dacă mulți nu știu…

42

Ni se poate întâmpla oricând… Cine a avut parte știe. Într-o fracțiune de secundă – accident cu autovehiculul, accident cu motocicleta, accident cu bicicleta, accident pietonal. Sunt persoane care scapă, și sunt care nu…Leziuni grave pe viață sau deces. Dar există ajutor! Chiar dacă mulți nu știu! Nu putem readuce la viață victimele decedate, dar pot fi ajutate rudele acestora. Am scris acest articol pentru că toată lumea are dreptul la informare. Niciodată nu este prea târziu! Contactați-ne pentru informații. Noi vă ajutăm garantat.

În România, limita de răspundere RCA pentru vătămări corporale şi decese este de 6 milioane euro, potrivit Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii (FPVS). Multe companii de profil fac tot posibilul să evite plata integrală a pagubelor.

Ce trebuie să știe victima unui accident soldat cu vătămare corporală

Victima unui accident soldat cu vătămare corporală trebuie să păstreze toate documentele medicale şi documentele pe bază cărora se pot proba unele cheltuieli (bonuri fiscale, facturi). În baza acestor documente se întocmeşte un dosar de daună. Apoi asiguratorul va oferi o sumă care să compenseze victima. Această sumă trebuie să acopere atât daunele morale (despăgubiri pentru a compensa traumele afective, suferinţele fizice şi psihice), cât şi daunele materiale (cheltuieli, venituri nerealizate). Suma obţinută ca despăgubire variază de la caz la caz, în funcţie de numărul de îngrijiri medicale acordate de serviciul de Medicină Legală. În ceea ce priveşte evaluarea acestora, cuantificarea prejudiciului moral este apreciată în funcţie de consecinţele negative suferite de cei implicaţi, de măsura în care le-a fost afectată viaţa familială, situaţia profesională, etc.  Despăgubirile se acordă şi pentru persoanele aflate în interiorul vehiculului celui care a produs accidentul, cu excepţia conducătorului auto din vina căruia s-a produs accidentul. Aceste daune vor trebui suportate de asiguratorul RCA al făptuitorului iar, dacă sumă lor depăşeşte valoarea stabilită în poliţa de asigurare, restul rămas de plată va fi acoperit de cel din culpa căruia s-a produs accidentul. Prin OUG 54/2016 s-au stabilit anumite limite minime de răspundere ce trebuie acoperite prin asigurarea RCA. Astfel, pentru prejudiciile materiale produse în unul şi acelaşi accident, limită de răspundere este 1.220.000 de euro, iar pentru vătămări corporale și decese limita este stabilită la suma de 6.070.000 de euro.

Poţi beneficia de consiliere și ajutor, deci sună pentru a afla ce trebuie să faci

Pentru mai multe informații am luat legătura cu reprezentantul zonal Traian T. al celei mai mari firme din România care ajută persoanele vătămate corporal şi psihic în urma accidentelor rutiere, dar şi a apropiaţiilor acestora, să primească despăgubirea cuvenită de la societăţile de asigurări, pe baza poliţei RCA a vinovatului.

,,Scopul nostru cel mai important este să oferim ajutorul persoanelor vătămate corporal şi psihic în urma accidentelor rutiere şi să avem grijă ca despăgubirea pentru suferinţa cauzată să fie cât mai mare posibilă.

Cazurile puse la dispoziţia noastră sunt administrate de către o echipă aleasă de specialişti aparţinând celui mai bun birou de avocatură în colaborare cu firma noastră. Experienţa noastră, dobândită de asemenea şi pe piaţa internatională, ne-a învăţat că negocierile eficiente cu societăţile de asigurări sunt adeseori suficiente pentru a mări valoarea sumelor plătite pentru despăgubire chiar cu câteva mii de procente faţă de suma iniţială propusă de societatea de asigurări. În cazurile în care negocierile nu sunt suficiente, avocaţii noştri îndrumă cazurile în instanţa, pentru a putea dobândi cele mai convenabile sentinţe pentru partea vătămată.

Misiunea noastră este sa putem ajuta atât din punct de vedere juridic cât şi financiar persoanele, care au avut de suferit în urma accidentelor rutiere. Putem duce la îndeplinire acest lucru prin obţinerea celor mai mari despăgubiri de la societăţile de asigurări din ţara şi de peste hotare.

Fiecare pieton, biciclist, motociclist, şofer, pasager al vehiculului persoanei vătămate dar şi al vehiculului vinovatului, este îndreptăţit să primească despăgubiri, atât cât acesta nu este vinovatul evenimentului. Despăgubirea este cuvenită chiar şi pasagerilor vehiculului vinovatului.

  • Despăgubirea pietonilor şi a bicicliştilor, participanţilor la accident
  • Oricărui pieton i se cuvine despăgubire, chiar dacă se afla în stare de ebrietate.
  • Despăgubirea persoanelor vătămate în accidente cu alte circumstanţe

În acest caz, persoanele vătămate sunt persoanele apropiate decedatului, atâta timp cât acesta nu este vinovat de producerea accidentului rutier. Despăgubirea este cuvenită fiecărui membru apropiat de familie, și anume soțului/soției, copiilor, nepoților, fraților/surorilor, dar și persoanelor care se aflau în relații informale cu persoana decedată.

Dacă, urmare a unui accident provocat de altcineva ai suferit răni sau ţi-a fost afectată sănătatea, te poţi aştepta la compensarea pierderii suferite:

  • Rambursarea costurilor suportate pentru tratamentele, îngrijirile medicale, fizioterapia sau veniturile nerealizate în perioada în care nu ai fost apt de muncă ca urmare a accidentului.
  • Rentă pentru avantajele nevalorificate în cazul pierderii totale sau parţiale a capacităţii de a munci şi de a fi remunerat,
  • Rentă de compensare a unor nevoi suplimentare în cazul în care costurile tratamentului vor trebui suportate pe o perioadă mai lungă de timp sau permanent, lucru ce va afecta nivelul veniturilor pe care le obţinea înainte de accident,
  • Rambursarea valorii obiectelor personale care au fost distruse în timpul accidentului.

Poţi beneficia de ajutorul nostru, deci sună pentru a afla ce trebuie să faci. Dacă accidentul a avut loc de puţin timp, îţi prezentăm în detaliu paşii pe care trebuie să-i faci pentru a solicita despăgubiri în viitor. Dacă accidentul a avut loc cu mult timp în urmă, până la 3 ani, contactează-ne pentru a verifica ce anume poţi solicita.

Adeseori avem de a face cu situaţia în care persoana vătămată care încearcă să obţină despăgubiri trebuie să se confrunte de una singură cu puternica instituţie a Societăţii de Asigurări, care refuză achitarea despăgubirilor. Încredinţând această problemă firmei, beneficiezi de ajutorul unui împuternicit experimentat şi eficient, care, în numele tău, va lupta pentru a obţine o despăgubire cât mai mare. Deoarece firma are angajat personal calificat şi dispune de puterea financiară necesară, Societatea de Asigurări este conştientă că orice decizie de refuz va provoca o reacţie hotărâtă şi, adesea, poate să nu se termine decât în instanţă. Experienţa noastră îndelungată ne permite să fim eficienţi în demersul de a obţine banii ce ţi se cuvin cu titlu de despăgubire.

Nu-ţi vom cere să achiţi nici un fel de taxe iniţiale, avansuri, etc. Dacă vom reuşi să finalizăm cu succes demersul pentru tine, decontarea serviciilor se va face după achitarea despăgubirii, sub formă de comision (success fee). Tot gratuită este şi verificarea documentelor ce vor fi necesare pentru ca eforturile de a obţine banii ce ţi se cuvin să fie încununate de succes. Venim gratuit la clienţi, deci nu trebuie să te temi că vei avea ceva de plătit. Detalii poţi cere oricând de la reprezentantul nostru la număr de telefon 0745.099.793”, ne-a declarat Traian T.

,,În timp ce mă deplasam spre serviciu cu maşina personală am suferit un accident în urma căruia am fost grav rănit. Un camion m-a lovit dintr-o parte traversând o intersecţie pe culoarea roșie a semaforului. Am avut leziuni grave la nivelul coloanei cervicale, numeroase vânătăi și zgârieturi. Am aflat de la un prieten despre posibilitatea de a obține despăgubiri, dar procesul complicat al societăţilor de asigurări m-a descurajat să acționez pe cont propriu pentru obţinerea despăgubirilor. Apoi am întâlnit un agent și după o scurtă conversație, i-am încredințat desfășurarea cazului meu. Cazul a fost soluționat foarte repede și aproape fără implicarea mea. Recomand tuturor această firmă”, a mai declarat C. Vasilescu.