Nicola Inqueto va fi extrădat!

9

Omul de afaceri Nicola Inqueto va fi extrădat. Acesta va fi prezentat astăzi în faţa instanţei cu propunere de arestare, urmând ulterior ca autorităţile române şi italiene să facă demersurile pentru extrădare.

După ce o zi întreagă a asistat la perchezițiile efectuate de polițiști români, procurori DIICOT și ofițeri italieni ai Direcției Antimafia la domiciliu și la sediile celor patru firme care le deține, afaceristul Italian Nicola Inquieto a fost reținut, joi seara, pentru 24 de ore. Vineri, el urmează să fie prezentat în fața instanței pentru confirmarea manadatului European de arestare emis, pe numele său, de autoritățile italiene. După urmarea procedurilor legale în România, Nicola Inquieto va fi extrădat în țara sa natală unde este acuzat de spălare de bani pentru clanul Casalesi, parte a Camorra, organizația mafiotă care activează în Campania. Șeful clanului este cunoscutul mafiot Michele Zagaria, care a fost căutat de poliția italiană timp de 16 ani.

Anchetatorii români susțin că Nicola Inquieto este un membru important al clanului Zagaria care controlează afacerile necurate prin intermediul unor persoane interpuse. Operațiunea de spălare a banilor Mafiei a început în anul 2002, pe teritoriul Italiei. Doi ani mai târziu, Inquieto a venit în România, unde și-a transferat banii obținuți ilegal în Italia. Cu acești bani și-a deschis patru firme și a construit un imperiu imobiliar, unele fiind cartiere rezidențiale. Banii obținuți i-a transferat, însă, în Italia, prin intermediari, adevăratul scop fiind, de fapt, finanțarea clanului mafiot. Tot el a finanțat deținutii clanului DEI CASALESI, o fracțiune a clanului Zagaria. În baza mandatului emis de Parchetul Republicii din Napoli – Direcția Generală Antimafia, au fost efectuate percheziții și în Italia, la fratele lui Nicola, Giuseppe Inquieto, în vârstă de 48 de ani.