Nicola Inquieto rămâne în custodia autorităţilor italiene până la începutul anului viitor

DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Piteşti a prelungit, pe 15 octombrie, mandatul european de predare temporară. Nicola Inquieto rămâne în custodia autorităţilor italiene până la data de 21 ianuarie 2020.

Afaceristul italian, cu afaceri în Argeș, este acuzat de spălare de bani şi de asociere în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot. Inquieto a fost extrădat în mai 2018, în Italia. Un an mai târziu, acesta a fost condamnat, pe fond, la 16 ani de închisoare de Tribunalul Napoli Nord.

Autorităţile italiene au cerut prelungirea predării temporare pe motiv că procesul încă nu s-a încheiat. Nicola Inquieto este cercetat în mai multe dosare penale și în România.

Judecătorii de la Curtea de Apel Pitești au decis ca afaceristul să rămâne în custodia autorităţilor italiene încă 90 de zile. „În baza art. 116 rap. la art. 58 alin. 4 din Legea nr. 302/2004, republicată, admite cererea autorităţilor judiciare italiene, respectiv TRIBUNALUL NAPOLI NORD, I SECŢIUNE PENALĂ – COLEGIUL A – ITALIA şi dispune prelungirea predării temporare a persoanei solicitate INQUIETO NICOLA, către autorităţile italiene, pe o perioadă de încă 90 de zile, calculată de la data de 24.10.2019, până la data de 21 ianuarie 2020, inclusiv. Prelungirea ce se acordă se va supune aceloraşi condiţii precum cele ce au stat la baza acordului iniţial încheiat cu autorităţile italiene.”, se arată în decizia instanței.