Noaptea minții! După ani de zile de mers mână în mână cu PSD, Simona Brătulescu numită secretar de stat în Cancelaria lui Orban

544

Liberalii au reușit să își taie singuri craca de sub picioare după ce au numit-o pe Simona Brătulescu secretar de stat! Trei ani și jumătate a fost vicepreședinte al CJ Argeș, în urma negocierilor purtate în 2016 cu PSD, a condus alături de social democrații Dan Manu și Ion Mînzînă, iar în anul de grație 2020 a fost propulsată de PNL direct în Cancelaria primului ministru Ludovic Orban.

În schimb, liberalii argeșeni s-au ales cu un președinte AVAS cu rang de secretar de stat. Mai pe românește, Brătulescu a obținut o funcție mai mare decât Adrian Miuțescu. La fel și Cătălin Bulf de la PMP.  Simona Brătulescu este în Cancelaria premierului, fapt care aduce după sine un număr de ministere pe care le va avea în responsabilitate. Miuțescu, în schimb, rămâne cu câteva societăți care au rămas „de stat”.

Este de noaptea minții faptul că două partide cu un scor care nu le-ar mai permite la următoarele alegeri nici să intre în Parlament s-au ales cu funcții mai mari decât președintele filialei argeșene!

În altă ordine de idei, este cunoscută relaâia apropiată dintre Adrian Miuțescu și Ludovic Orban. Acest aspect, se pare, că l-a avantajat deloc pe liderul liberalilor argeșeni. Lista de numiri a rămas în așteptare, urmând ca în următoarea perioadă să mai fie semnate câteva decizii prin care liberali cu state vechi să fie numiți la instituțiile centrale.

Nu este, însă, imposibil ca până atunci, Orban să mai scoată „din jobenul argeșean” vreo persoană de la PMP sau ALDE care să prindă funcții mai mari decât Miuțescu.