Noi detalii cutremurătoare în cazul incendiului de la spitalul din Piatra Neamț

Direcția de Sănătate Publică Neamț susține că, pentru mărirea capacității secției ATI din cadrul Spitalului Județean, unde au ars de vii 10 pacienți, nu a fost solicitat avizul instituției.

”Reconfigurarea secției ATI și mutarea pacienților COVID pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020. Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și oricare unitate sanitară cu paturi au obligația de a solicita și de a obține, anterior vreunei modificări, fie de structură fie de circuite funcționale, avizul Direcțiilor de Sănătate Publică județene.

S-au efectuat lucrări de construcție. Acolo au fost mutați pacienții de la secția ATI care funcționa la etajul 3, la etajul 2. După informațiile pe care le avem, chiar în dimineața zilei respective. S-au efectuat lucrări, este clar că nu au avut niciun fel de aviz din partea DSP”, a declarat Ludovic Orban.

”De mama mea s-a ocupat chiar medicul erou care a încercat sa salveze bolnavii”

Una dintre cele două persoane găsite lângă pat este chiar Tatiana Gavrilă, o femeie care a înfiinţat un cămin pentru copiii aflaţi în dificultate, și care s-a îngrijit, de-a lungul vieții, de sute de suflete. Una dintre fiicele sale este asistent medical în spitalul unde s-a petrecut tragedia. Felicia Gavrilă a trăit încercarea cumplită de a-şi căuta mama printre cadavre şi ruine carbonizate, la scurt timp după ce a fost lichidat incendiul.

„Ieri dimineaţă mi-am viziat mama, aşa cum fac de o săptămână, de când a fost internată. Am ajutat-o când a fost internată pe secţia de chirurgie, unde lucrez. Când starea i s-a înrăutăţit, a fost internată la ATI. Medicii de acolo s-au ocupat foarte frumos de ea, i-au dat cel mai bun tratamet la momentul respectiv. Starea ei a fost mai gravă, dar începuse să o ia pe o pantă ascendentă, pentru că tratamentul funcţiona şi mergea spre bine. Alaltăieri am fost la ea în rezerva de la etajul 3, am petrecut mai mult timp cu ea, am schimbat-o şi am ajutat-o să îşi ia pastilele.

Am petrecut un timp frumos cu ea, i-a văzut pe fraţii mei pe Whatsapp, într-un telefon acoperit într-o pungă. Am lăsat-o cu o saturaţie bună de oxigen, de 95%. Ieri, am găsit-o transferată de la etajul 3, oarecum obosită în urma transferului. Ca stare generală, era mai moleşită dar, medicul mi-a spus că este staţionară. De mama mea s-a ocupat chiar medicul erou care a încercat sa salveze bolnavii . Este un medic desăvârşit din punct de vedere profesional şi se ocuopa aşa de frumos de pacienţi.  M-a asigurat că o să fie bine. Am asigurat-o pe mama că o să fie bine, că o să o iau vie din spital şi tratamentul va funcţiona”, a declarat femeia.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.