Noile înregistrări audio publicate de Dragoş Pătraru – Doina Gradea au stârnit reacții: “jos pălăria!” Pentru el, nu pentru ea!”

DISTRIBUIȚI

Doina Gradea, preşedintele-director general al SRTv, îi numeşte “haită” pe cei care lucrează la departamentul Ştiri din TVR şi îi povesteşte lui Dragoş Pătraru, într-o înregistrare audio pe care el a publicat-o vineri, despre un jurnalist acreditat la Guvern care a cerut un punct de vedere Comisiei Europene despre Legile Justiţiei din România. Şefa TVR punctează în discuţie momentul când l-a dat afară pe Mîndruţă de la Pro TV. La rândul lui, Lucian Mîndruţă explică episodul, informează news.ro.

“Problema e, când ţi-e lumea mai dragă fac ăştia câte una. Aştia de la Ştiri. E o haită acolo… să-mi bag p…. Unu care e liber astăzi şi care acum e în concediu şi  care e acreditat la Guvern, un băiat „senzaţie”. Fii atent, este în concediu astăzi, stă la căpătâiul mamei care este bolnavă, la 10.40 a trimis un email la Comisia Europeană – am citit textul emailului, m-am c… pe mine – că îmi  aduc aminte pe vremuri că l-am dat afară pe Mîndruţă fix de la chestie de-asta de la Pro TV, pe Mîndruţă – …email care spune aşa: „Vreau un punct de vedere al Comisiei Europene despre Legile Justiţiei din ţara mea, sunt jurnalist la televiziunea publică,  despre cum vi se par Legile Justiţiei din ţara mea, ca să înţeleg care-i mersul ţării mele, şi am deadline la şefi până la ora 14.00. Fii atent, nu apare ştirea pe post, asta s-a întâmplat astăzi, şi preiau ştiripesurse.ro textul comunicatului de la Comisia Europeană. Nici nu am stat să văd ce zice Comisia Europeană, a dat un răspuns standard, pe urmă m-am uitat. El nu era la serviciu astăzi, nu s-a consultat cu niciun şef, el e acreditat la Guvern, deci legile sunt la Parlament, şeful de pe Politic nu ştie, EOD-ul nu ştie, producătorul executiv nu ştie, producătorul general nu ştie. În schimb, preia stiripesurse.ro, citând TVR-ul care nu a dat ştirea”, se arată indignată şefa TVR într-o nouă înregistrare audio făcută publică de HotNews.