Noua taxă auto dă mari bătăi de cap ministrului Mediului: ‘Matematica nu e ușoară’

4

Deși a promis în mai multe rânduri și a oferit mai multe termene pentru o nouă taxă auto (ultimul termen fiind sfârșitul acestui an), ministrul Mediului, Grațiela Garilescu, a declarat, marți, că o astfel de taxă nu există în prezent.

„Până la ora actuală, o formă care să fie agreată (o nouă taxi auto -n.r.), care să nu aibă niciun fel de dubiu, care să nu avem repercusiuni majore din punct de vedere financiar asupra noastră a fiecăruia, lucru pe care nu mi-l doresc, este că nu s-a găsit încă optimul care să poată să confere, cumulate toate plângerile care au fost depuse în decursul anilor, astfel încât să nu avem niciun fel de probleme din punct de vedere juridic”, a declarat, marți, Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, conform Mediafax.

Ministrul a mai susține că „matematica nu este ușoară” în ceea ce privește elaborarea unui proiect de taxă.

„Ca atare, nu avem forma finală, pentru că nu este ușor, sunt cumuli și cumuli de calcule. Matematica nu este ușoară”, mai susține Gavrilescu

Întrebată dacă are un orizont de timp în ceea ce privește o nouă taxă, Grațiela Gavrilescu a declarat că nu vrea să mai promită nimic.