Noul Program de Guvernare, după modificările cerute de ALDE

DISTRIBUIȚI
psdsigla14

După ce ALDE, partenerul de coaliţie ai PSD,  a avut câteva cerinţe în domeniul fiscal, programul de guvernare a suferit câteva modificări. ŞTIRIPESURSE.RO a obţinut documentul modificat în urmă cu scurt timp de social-democraţi.

„În 2017 ne-am respectat angajamentele față de cei care ne-au votat și implicit au avut încredere în programul de guvernare propus. Ne-am angajat că vom duce creșterea economică în buzunarul românilor și am reușit asta – puterea de cumpărare a câștigului salarial mediu a fost mai mare cu 14% față de 2016, iar puterea de cumpărare a pensiei medii de asigurări sociale de stat a crescut cu 9% față de aceeași perioadă.

În anul 2018 vom continua să respectăm angajamentele privind consolidarea unor finanțe publice sănătoase (deficit bugetar sub 3% din PIB și datorie publică sub 60% din PIB) pe fondul unei creșteri economice de peste 5,5% și al continuării strategiei de creștere a veniturilor, astfel încât să aducem cât mai mulți români în clasa de mijloc.

Perioada 2018-2020 va fi una în care vom miza pe creșterea investițiilor, atât cele finanțate din buget sau prin accelerarea absorbției de fonduri europene, cât și prin 4 stimularea investițiilor private. Consolidarea macroeconomică se va putea realiza printr-o combinație de politici fiscal-bugetar-monetare astfel încât, pe fondul păstrării echilibrelor macroeconomice, să putem crește nivelul de bunăstare al românilor.”, se arată în primele pagini ale noului program de guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here