Noutăți despre vaccinul împotriva COVID-19. Află când va apărea pe piață!

0

Unul dintre cele mai promițătoare vaccinuri împotriva COVID-19, cel dezvoltat de Universitatea din Oxford în parteneriat cu AstraZeneca, prezintă rezultate foarte bune de imunizare, în faza 3 a studiilor clinice. Această este ultima etapă înainte de atorizarea de către autorități a vaccinului. Vaccinul este așteptat să apară în prima jumătate a anului viitor, conform unui oficial englez.

Reprezentanții AstraZeneca au declarat luni, că vaccinul produce răspuns imun atât la persoanele tinere cât și la cele în vârstă. Iar la adulții în vârstă declanșează mai puține reacții adverse.

Distribuie prietenilor

„Este încurajator să vezi că răspunsurile de imunogenitate au fost similare între adulții mai în vârstă și cei mai tineri și că reactogenitatea a fost mai mică la adulții mai în vârstă unde severitatea bolii COVID-19 este mai mare. Rezultatele consolidează corpul de dovezi privind siguranța și imunogenitatea AZD1222”, a spus purtătorul de cuvânt, referindu-se la denumirea tehnică a vaccinului.

Deasemenea, săptămâna trecută și reprezentanții AstraZeneca au anunțat că au fost reluate studiile clinice efectuate în Statele Unite, după ce a primit undă verde de la autoritatea americană de sănătate. Testările pentru vaccinul împotriva COVID-19, al celor de la AstraZeneca, fuseseră sistate în SUA pe 6 Septembrie, pentru că o participantă din Marea Britanie s-a îmbolnăvit. Se asteaptă ca vaccinul Oxford/AstraZeneca să fie printre primele vaccinuri ale unei mari companii farmaceutice care vor primi aprobarea de la autorități, alături de cele dezvoltate de Pfizer și BioNTech.