Nunți, botezuri și petreceri private stricate de polițiști! Află care sunt societățile care au încălcat legea!

Weekend-ul trecut, polițiștii din toată țara au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus, ocazii cu care au stricat mai multe petreceri de logodnă, nuntă, botez sau aniversări. În total, pe lângă faptul că nu și-au mai sărbătorit nunta sau botezul, oamenii au primit amenzi în valoare de peste 1,2 milioane de lei.

„Acțiunile Poliției Române, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și cu alte instituții cu atribuții în domeniu, au continuat și ieri, pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19).

Distribuie prietenilor

În ultimele 24 de ore, au fost întocmite 22 de dosare penale, conform art. 352 din Codul Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor. În urma verificărilor din teren, au fost aplicate 5.536 de sancțiuni contravenționale (pentru nerespectarea măsurilor privind carantina ori izolarea, a măsurilor de protecție individuală și a celor de diminuare a impactului riscurilor). Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 1.260.000 de lei”.

În foarte multe județe din țară polițiștii și mascații au oprit evenimente de genul nunți, petreceri private sau botezuri. Și în Argeș,  polițiștii au constatat desfășurarea unui eveniment privat la o pensiune din Rucăr, cu participarea a 20 de persoane. Organizatorul,  un bărbat, de 50 de ani, din Rucăr, a fost sancționat cu 3.000 de lei, evenimentul fiind sistat.

În cazul unei societăți din Pitești, de tip fast-food restaurant, având clienți în incintă la ora 00:30,  a fost întocmită documentație cu aspectele constatate, și înaintată către I.T.M., în vederea aplicării sancțiunii contravenționale prevăzută de art. 65, lit. q din Legea 55/2020.Totodată, persoanelor din local li s-a atras atenția cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.