O câmpulungeancă participă la Olimpiada de Franceză la nivel internațional

54

Recent s-a desfășurat la Bistrița etapa națională a olimpiadei de limba franceză și Ioana Tuțu, elevă a Colegiului Național Pedagogic ”Carol I”, a ocupat primul loc pe podium și va reprezenta România la nivel internațional.

Olimpiada Internațională de Limbă Franceză, aflată la cea de-a V-a ediție, va avea loc în perioada 27-30 septembrie, în Republica Moldova, la Chișinău. Fiecare țară participantă va fi reprezentată de un echipaj format din 6 elevi (3 având nivelul de studiu B1 și 3 nivelul B2).

Despre Ioana Tuțu, profesorul și îndrumătorul său – profesorul Mihaela Grigorescu, spune: ”Pasiunea și perseverența Ioanei pentru limba franceză sunt deosebite. Dincolo de munca de cercetare, de căutare pe care o realizăm, de excepții pe care le studiază cu minuțiozitate și de întrebările pe care și le pune, adevărata călătorie pe care o face Ioana Tuțu este aceea în a-și regăsi acel punct interior în care limba franceza devine excepțională. 

Participarea la Olimpiada Internațională de Limba Franceză este o împlinire profesională atât pentru Ioana, cât și pentru mine ca profesor.
Dificultatea competiției nu este reprezentată atât de complexitatea limbii franceze, cât de multitudinea temelor care pot atinge cele cele mai diverse domenii: dezvoltare durabilă, comportamente ecologice, transportul urban al viitorului, platforme hoteliere digitale etc.

Dincolo de toate acestea, sunt convinsă că Olimpiada Internațională de la Chișinău, din septembrie 2019, va fi o experiență deosebită.”

Succes, Ioana și felicitări!