O iubitoare de munte s-a prăbușit în gol de la 200 de metri!

2

O iubitoare de munte s-a prăbușit în gol de la o înălțime de 200 de metri și nu s-a mai putut face nimic pentru victimă. Operațiunea salvatorilor a durat 12 ore.

Turista avea 28 de ani şi era pasionată de munte. Ion Sănduloiu, șef salvamont Argeş, a declarat că femeia avea răni incompatibile cu viaţa. „Zona e perfect abruptă, la 90 de grade, sunt trasee nemarcate”, a explicat salvamontistul, Ion Sănduloiu.

La fața locului s-a intervenit cu 6 salvamontiști și 3 jandarmi montani iar pentru mai multe forțe de intervenție la fața locului s-au mai alăturat 7 salvamontiști de la Pitești, Curtea de Argeș și Câmpulung. Tânăra de 28 de ani a decedat într-o zonă numită Brâul de Mijloc-Poiana Închisă.

Cei care au participat la intervenție spun că au avut parte de una dintre cele mai grele acțiuni din ultimii ani la care au participat 18 salvatori montani angajați și voluntari din formațiile Câmpulung, Curtea de Argeș și Pitești, împreună cu 3 jandarmi. Evacuarea prin Padina Lancii, pentru cei care cunosc zona, a trebuit făcută cu extrem de mare atenție, întrucât sunt vreo 300 de metri pe verticală, cu roci instabile, după care a urmat evacuarea pe grohotiș.

După o acțiune extrem de dificilă și tehnică, persoana decedată a fost coborâtă la Cabana Garofița și predată celor de la medicină legală și poliției.