prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

O nouă bursă prentru elevii de gimnaziu și liceu! Se acordă din toamnă!

Elevii claselor V-XII vor putea primi începând cu anul școlar 2024-2025 o nouă bursă care, potrivit ministrei Iulia Deca ar putea fi acordată unui număr mai mare de elevi, cu scopul de încuraja elevii cu note medii. Este vorba despre bursa de reziliență. Acest tip de burse vor fi acordate elevilor care au medii peste 7.

CITEȘTE ȘI: AFLĂ CÂND E MAREA DESCHIDERE A ARGEȘ MALL! DETALII OFICIALE!

”În urma feed back-ului primit am considerat necesar sa facem unele ajustări. Aceste modificări se vor aplica începand cu anul viitor, 2024 – 2025. Ordonanța prevede introducerea unui nou tip de bursă, bursa de reziliență. Scopul este de a motiva și elevii cu rezultate medii. Vor beneficia și elevii cu probleme oncologice. Pentru elevii claselor a V-a se va lua în considerare media primelor două module. Pentru elevii de clasa a IX-a se ia în consederare media de admitere.

Bursa de merit se acordă în continuare elevilor cu medii peste 9,50, dar și elevilor cu premii la Olimpiade județene. Bursa de merit va avea același cuantum ca până, adică 450 lei pe lună. Bursele de merit și bursele de reziliență cumulate se acordă primilor 30% dintre elevii fiecărei clase.

Elevii cu multe absențe nemotivate într-o lună nu primesc burse pentru luna respectivă”, a explicat ministrul Educației, Ligia Deca.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs