O nouă modă în Argeș! Primăriile lăsate „zestre” fiicelor!

Alegerile locale din acest an au adus o nouă modă în rândul edililor. Fie că nu au putut să mai candideze în urma unor decizii definitive sau au ales să candideze la un nivel superior, trei edili din Argeș au decis să lase „moștenire” fiicelor, care au intrat în cursa electorală pentru a-i înlocui pe tații acestora pentru următorii patru ani. 

Este vorba de Florea Ene, fostul primar al comunei Moșoaia, Gheorghe Matei, edilul în funcție al comunei Mihăești și primarul comunei Corbi, Virgil Baciu.

Florea Ene – demis în urma unei condamnări cu suspendare

Florea Ene a fost demis în urmă cu un an după ce a fost condamnat cu suspendare într-un dosar în care a fost acuzat că și-a angajat ginerele consilie personal.

simona busca

Astfel, în urma sentinței, Ene nu mai poate ocupa o funcție publică timp de trei ani. În locul acestuia va candida chiar fiica aceastuia, Simona Bușcă.

Acest lucru a fost vehiculat imediat după ce Florea Ene a fost nevoit să părăsească fotoliul de primar, iar în urmă cu două săptămâni, social democrații argeșeni au valitat candidatura fiicei fostului primar.

Fiica primarului de la Mihăești – candidat în timp record

Distribuie prietenilor

O altă comună din Argeș care a fost lăsată „zestre” este Mihăești. În ultima zi în care se mai puteau depune candidaturile, Tribunalul Argeș a decis să invalideze candidatura actualui edil, Gheorghe Matei, după ce a fost găsit de către Agenția Națională de Integritate în conflict de interese.

Conform ANI, edilul de la Mihăești, Matei Gheorghe a semnat, a aprobat și a avizat ”bun de plată” documente ce au avut ca finalitate efectuarea de plăți în valoare de 8.702,79 lei către două societăți comerciale la care soția acestuia deținea calitatea de asociat și administrator. Astfel, după ce ăierdut în ultima instanță procesul, Matei Gheorghe a primit interdicția de a putea fi ales într-o funcție publică pentru trei ani, fapt care a dus și la respingerea candidaturii de către Tribunalul Argeș.

După decizia magistraților argeșeni, PSD Argeș a reușit să găsească în cel mai scurt timp candidat pentru Primăria Mihăești. Social democrații au decis să meargă în cursa electorală cu fiica edilul Gheorghe Matei, Andreea Matei.

Potrivit surselor noastre, listele de semnături au fost depuse cu doar oră înainte de termenul limită de depunere, respectiv la aproximativ ora 23.00, reușind astfel ca PSD să aibă un candidat la Mihăești.

Tatăl – candidat la președinția CJ Argeș, fiica – la Primăria Corbi

În comuna Corbi, edilul în funcție, Virgil Baciu a decis să urce pe scara ierarhică și să candideze la Consiliul Județean Argeș. În locul acestuia, pentru fotoliul de primar va candida fiica acestuia, o tânără de 23 de ani, Anca Baciu.

118179908 650605385574830 4705280889108256626 o

Decizia a fost luată de cei doi, după ce au luat în considerare faptul că în ultimii ani, pupila edilului a condus cu mână de fier afacerea familiei.

De menționat este faptul că Virgil Baciu a fost și este un susținător al ideii că un edil nu ar trebui să stea mai mult de două mandate.