O piteșteancă se judecă cu retailerul Carrefour România . Află motivul!

7
carerefour, accident_de_munca, proces, pitesti

 

O angajată a unei firme de curățenie din Pitești se judecă de un an de zile cu retailerul Carrefour România. Femeia a suferit un accident de muncă în timp ce își efectua obligațiile de serviciu la hypermarketul situat pe autostrada Pitești-București. Acesta a câștigat, în primă fază, doar că nu a fost mulțumită de daunele acordate de instanță, motiv pentru care a făcut recurs.

 

Lovită de un motostivuitor

 

Accidentul de muncă produs la punctul de lucru Carrefour situat pe autostradă, a avut loc în luna martie 2012. Maria Cârstea se apucase de curățenie însă în timp ce își făcea treaba, un motostivuitor care căra carton, a accidentat-o. Pe lângă sperietura groaznică prin care a trecut, femeia a fost și rănită, astfel că a avut nevoie de îngrijiri medicale. Cum după toată această poveste nimeni nu a sărit să-i ofere o mână de ajutor, femeia s-a hotărât să dea în judecată retailerul, dar și pe cel care conducea motostivuitorul. Procesul s-a finalizat relativ repede, la dosar existând  destule probe care să adeverească povestea salariatei care făcea curățenie. Numai că instanța a considerat că 5.000 de lei este o sumă rezonabilă pentru daunele morale solicitate, iar 555 lei sunt îndeajuns pentru cheltuielile avute în urma tratamentului aplicat. Acești bani trebuiau să fie plătiți de SC Carrefour iar, la rândul său, bărbatul care conducea motostivuitorul a fost obligat de instanță să despăgubească retailerul cu aceeași sumă. Maria Cârstea nu a fost însă mulțumită de decizia instanței și a făcut recurs, dosarul aflându-se acum pe rolul Tribunalului Argeș.

 

Carrefour se abține de la comentarii

 

Vizavi de toate aceste aspecte, este foarte interesantă poziția societății Carrefour România care, în ciuda faptului că este pârâtă într-un dosar al cărui obiect îl reprezintă „pretențiile”, preferă să refuze să facă vreun comentariu. Și asta, probabil, pentru că ține la politica de imagine! Una peste alta însă fapta a fost comisă iar femeia accidentată își caută dreptatea în instanță.

Corina Iancu