Oamenii legii, au ajuns fără apărare, în fața celor fără de lege…

DISTRIBUIȚI

În ziua de 22.07 2017, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş au efectuat o acțiune în colaborare cu personalul silvic din cadrul Direcției Silvice Argeș, pe raza comunei Mălureni.

În jurul orei 18.30, au interpelat un grup de persoane suspecte de extragere de material lemnos. În momentul în care forțele de ordine au început verificările, persoanele în cauză au devenit agresive, încercând să-i atace pe jandarmi. În sprijinul persoanelor suspecte au venit mai multe persoane, cu un autoturism, cu care au încercat, în mod repetat, lovirea forțelor de ordine. În acel moment, jandarmii au făcut uz de armă, executând focuri de avertisment. Pentru reinstaurarea ordinii publice, în zonă au fost trimise mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş care au intervenit gradual cu forțe și mijloace specifice.

La acea oră, persoanele suspecte au fost identificate și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, prevăzut și pedepsit de art. 257 Cod penal.

La nouă luni după producerea acestui incident, persoanele vătămate, în speţă doi pădurari din cadrul Ocolului Silvic Piteşti şi doi subofiţeri din cadrul IJJ Argeş, au aflat că… Parchetul de pe lână Tribunalul Argeş a dispus clasarea cauzei, la data de 24 aprilie 2018 fiind emisă o Ordonanţă de Clasare.

Conform ordonanţei emise, au fost audiaţi martorii celor acuzaţi de pădurari şi jandarmi de ultraj, aşa că, procurorul de caz a dispus: „Clasarea cauzei penale având ca obiect comiterea infracţiunii de ultraj, sub forma tentativei la infracţiunea de omor calificat (…), deoarece nu există probe că făptuitorii G.I. şi G.C.C., au săvârşit infracţiunea”.

Persoanele vătămate, cei doi pădurari şi cei doi jandarmi, spun că nu au fost audiate în acest caz.