ULTIMĂ
ORĂ

Obiective turistice care nu vor mai putea fi vizitate in 2025

Turismul este acum o pasiune destul de accesibila pentru oamenii din intreaga lume. Practic, in doar cateva minute iti poti rezerva un sejur in orice destinatie turistica doresti, totul fiind la cateva click-uri distanta.

Cu toate acestea, razboaiele, problemele sociale, lipsa fondurilor banesti sau alti factori au determinat ca in ultimii ani unele dintre obiectivele turistice frecventate destul de des de turisti sa-si inchida treptat portile.

Astfel, vreau sa-ti prezint in cadrul acestui articol cateva obiective turistice destul de importante care nu vor mai putea fi vizitate incepand cu anul 2025.

Partea buna este ca ai totusi ce sa vizitezi, deoarece pe Xplorer o sa gasesti cele mai importante obiective turistice din multe tari europene si nu numai. Arunca o privire peste acest site!

Tropicana si Mirage – hoteluri-cazino simbol din Las Vegas

Las Vegas este capitala mondiala a jocurilor de noroc, fiind plin de cazinouri care au si hoteluri grandioase pentru turistii care le trec pragul.

Tropicana este unul dintre aceste cazinouri care isi va inchide portile, cu toate ca resortul are o vechime de 67 de ani.

Hotelul in sine avea 1.467 de camere, unele dintre ele extrem de luxoase, suprafata de joc a cazinoului era de 4.144 metri patrati, iar costul initial de constructie al ansamblului Tropicana a fost de 15 milioane de dolari, depasindu-se cu 300% bugetul estimat.

Se puteau juca o multime de jocuri de noroc aici, dar ansamblul se mai lauda si cu restaurante premium pentru clienti unde se puteau degusta preparate din bucataria internationala.

Publicul tinta era in varsta de 30-45 de ani in medie si cazinoul era vizitat anual cam de 500.000 de jucatori, in ciuda faptului ca acum cazinourile online sunt cele mai populare in intreaga lume, deoarece aceste platforme ii intampina pe jucatori cu bonusuri inedite, asa cum este si cazul ofertei ce iti aduce la Magic Jackpot bonus fara depunere.

The Mirage era un alt resort de jocuri de noroc de pe celebrul bulevard The Strip care se va inchide in 2025, dupa ce el s-a deschis pe data de 22 noiembrie 1989.

Aici numarul de camere din resort era mult mai mare, de 3.044, la fel ca si suprafata destinata jocurilor de noroc, 8.412 metri patrati, cu peste 1.000 de aparate de sloturi.

Desi bugetul initial de constructie a fost apreciat la 550 de milioane de dolari, in final, costul total a trecut de 610 milioane.

Este adevarat ca au fost si mai multe procese de-a lungul anilor legate de acest casino, insa un lucru este sigur – a ramas o emblema a celebrului bulevard The Strip din Las Vegas.

Chez Michou, Paris

Chez Michou din Paris a fost un celebru cabaret parizian, un punct de reper in Montmartre, in nordul Parisului.

Motivul inchiderii faimosului cabaret l-au constituit problemele financiare si imposibilitatea de a accesa fonduri care sa sustina activitatea si sa plateasca datoriile acumulate.

”Le Cabaret et ses Michettes” a fost ultima reprezentatie pe celebrul Chez Michou din Paris.

Cabaretul a intrat in insolventa, fiind denumit un administrator judiciar care are ca sarcina sa gaseaca un potential cumparator care sa achizitioneze teatrul.

Renumit pentru faptul ca era cel mai mic teatru de cabaret din intregul Paris, la momentul intrarii in insolventa si al inchiderii sale, Chez Michou avea 23 de angajati, nu doar artisti, ci si personal din receptie, de la sala de mese ori de la bucatarie.

Aici s-au dat recitaluri memorabile si au fost de-a lungul anilor prestatii cu impersonari ale unor nume mari precum Sylvie Vartan, Johnny Hallyday ori Dalida.

In ultimii ani insa, curentul transformist a cunocut variatii, iar popularitatea lui Chez Michou a ajuns sa scada. Daca odinioara spectacolele se tineau cu casa inchisa, putini mai mergeau la spectacole aici incepand cu 2019.

Muzeul de Arta Rubin din New York

Muzeul de Arta Rubin din New York si-a deschis portile publicului larg in anul 2004. Este un muzeu dedicat colectionarii, afisarii si prezervarii unor elemente unice de arta si cultura ale populatiilor din Himalaya, Asia Centrala si Eurasia.

In luna octombrie 2024 s-a anuntat in mod oficial inchiderea acestui muzeu, astfel ca nu va mai putea fi vizitat incepand cu anul 2025.

Cu multi ani in urma insa, mai exact in 2011, muzeul anunta ca fondatorii Donald si Shelley Rubin au oferit o donatie de 25 de milioane de dolari pe o perioada de 5 ani pentru a finanta operatiile si costurile de intretinere ale muzeului.

La inceputul anului 2019 au inceput insa problemele financiare mari, astfel ca activitatea s-a reorganizat putin si muzeul s-a concentrat mai mult pe expozitiile permanente.

A urmat apoi pandemia globala de Covid-19 si portile muzeului de arta Rubin s-au inchis, iar din 2022 problemele financiare s-au accentuat.

Wayfarers Chapel, Ranchos Palos Verdes, California

Wayfarers Chapel din Ranchos Palos Verdes, California mai este cunoscuta ca si ”Biserica de Sticla” gratie acoperisului sau care ofera o vedere superba pe verticala, spre cer.

Construita in 1994, a fost un loc in care s-au adunat sute de mii de credinciosi de-a lungul anilor, capacitatea fiind de 100 de locuri pe scaune.

Costurile de constructie au fost de doar 25.000 de dolari, iar proiectantul a fost celebrul Lloyd Wright.

In februarie 2024 s-a anuntat ca in urmatoarea perioada biserica va fi inchisa, cupola bisericii va fi data jos si se intentioneaza gasirea unei noi locatii pentru a gazdui acest locas de cult.

Acest anunt nu a venit deloc usor pentru ca a fost nevoie sa fie anulate peste 175 de evenimente programate deja pentru restul anului 2024.

De ce s-a ales desfiintarea constructiei si relocarea bisericii in alta parte? Din cauza fenomenelor seismice destul de frecvente care puneau in pericol structura cladirii.

O alta problema se ridica in legatura cu relocarea constructiei, deoarece toate piesele care au mai putut fi salvate si recuperate vor trebui reasamblate pe o noua structura.

Se estimeaza ca ar fi nevoie de 20 sau chiar de 30 de milioane de dolari pentru a finaliza proiectul, insa cine va suporta aceste costuri si cine va finanta proiectul?

S-au demarat mai multe proiecte culturale si religioase de strangeri de fonduri din bani publici dar care nu au avut prea mult succes pana in acest moment, deci clar este nevoie si de interventia autoritatilor care sa sustina refacerea unui patrimoniu cultural important pe plan local si national.

Muzeul Calculatoarelor Vii din Seattle

Cofondatorul companiei Microsoft, Paul Allen, a infiintat un muzeu al calculatoarelor vii in Seattle, Statele Unite ale Americii.

Acest muzeu era unul unde erau afisate obiecte de tehnologie din colectia personala a fondatorului si puteau fi admirate aici sute de piese de calculatoare din diverse epoci ale tehnologiei computerelor.

Ce era interesant la acest muzeu era ca, spre deosebire de alte muzee unde vizitatorii nu au voie sa atinga exponatele, aici vizitatorii chiar erau incurajati sa atinga si sa se joace cu piesele expuse.

Allen a incetat din viata in anul 2018, iar dupa doi ani a venit lockdown-ul din pandemia de Covid-19. Apoi s-a anuntat oficial ca muzeul este inchis si nu se va mai redeschide publicului.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by
ns.fm