Oficial! De astăzi, pacienții români infectați cu COVID-19 vor beneficia de tratamentul miraculous!

Ministrul Sănătații va semna, astăzi, Ordinul de Ministru prin care este stabilit protocolul de recoltare de plasmă autoimună de la pacienţii vindecaţi de COVID-19.

Acesta va reglementa protocolul de recoltare de plasmă umană de la persoanele vindecate de COVID-19. Astfel, România este mai aproape de momentul în care plasma autoimună va fi folosită de medici pentru a-i trata pe cei infectaţi.

Citește și: Alertă! România a depășit pragul de 500 de morți din cauza COVID-19!


„Pentru plasmafereză trebuie două protocoale, trebuie protocol de recoltare, pentru care deja este stabilit la INHT şi dăm Ordin de Ministru, iar pentru tratament încă este la nivel de studiu şi o să trebuiască să obţinem un aviz de la Comisia de ATI, Comisia de patologie şi Comisia de Boli Infecţioase, că se va face sub formă de studiu, nefiind în ţara noastră până acum acest tip de tratament”, a declarat pentru MEDIAFAX, dr. Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

„Astăzi vom da Ordinul cu protocolul de recoltare, nu ştiu şi dacă de administrare că aici sunt discuţii între anestezişti şi infecţionişti, să vedem cât de repede vom avea şi un protocol de administrare. Aici sunt discuţii în funcţie de ce fac şi alte state, unii fac prin studii clinice, alţii au dat la liber un protocol să-l poată folosi toată lumea, pe administrare încă nu s-a decis, pe recoltare totul este decis, astăzi se va da ordinul”, explică Nicolaie Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.


Citește și: Alertă! Medicul infectat cu coronavirus de la Spitalul Județean face victime în secția de neonatologie! Trei asistente medicale – rezultat pozitiv!


Distribuie prietenilor
Aparatul minune pentru tratarea COVID-19 ajunge în Argeș!

Un aparat performant, folosit în alte ţări precum China şi SUA, în lupta cu COVID-19, urmează să ajungă în câteva zile şi la Pitești. Este vorba despre un echipament de plasmafereză care va fi folosit pentru colectarea de plasmă umană de la pacienţii vindecaţi de coronavirus şi cu care, mai apoi, ar urma să fie trataţi pacienţii în stare de gravă din cauza infectării cu COVID 19.

Aparatul a fost oferit gratuit Centrului de Transfuzie Sanvină Pitești de către aceeaşi societate care a mai donat trei astfel de aparate și în alte județe din țară.


Citește și: Vești bune! De la ce dată ar putea lua sfârșit criza de COVID-19 în România


Echipamentul va putea fi folosit exclusiv pentru colectarea de plasmă umană de la pacienţii COVID-19 vindecaţi (convalescenţi). Plasma umană astfel colectată va fi utilizată pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare, precum şi pentru tratarea pacienţilor critici infectaţi cu SARS-COV2.

De precizat este faptul că președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, s-a folosit de o informație venită de la colega sa de partid, Alina Gorghiu, s-a implicat de îndată în procedura punerii la dispoziție a echipamentului de plasmafereză și în semnarea protocolului.