Oficial! Mihai Fifor, desemnat premier interimar!

4

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că a acceptat demisia premierului Mihai Tudose şi că l-a desemnat pe Mihai Fifor în funcţia de premier interimar, urmând ca miercuri să aibă consultări cu partidele politice la Cotroceni.

Preşedintele Iohannis a mai spus că această situaţie îl nemulţumeşte profund şi că vrea o procedură rapidă de desemnare a noului premier, astfel încât această nesiguranţă politică să nu degenereze în instabilitate politică.

“Premierul Tudose mi-a înaintat demisia și am acceptat-o. Această situația în care s-a ajuns mă nemulțumește profund și mă îngrijorează. Iată că la un an de la alegeri avem deja două Guverne PSD eșuate. Vreau să avem o proecdura rapidă de desemnare a unui nou premier. Această nesiguranță politică nu trebuie să degenereze în instabilitate politică și vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize generate, iarăși, în interiorul PSD. L-am desemnat pe Mihai Fifor premier interimar. Am decis să convoc consultări cu partidele parlamentare pentru mâine (miercuri, n.r.). Voi trimite chiar acum invitațiile pentru consultări”, a declarat Klaus Iohannis.