prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Oficial! Scade vârsta la care se poate obține permisul de conducere! Află cu cât!

Conducătorii auto vor putea să susțină examenul practic înainte de împlinirea vârstei de 18 ani, potrivit unei decizii luate de către Comisia Europeană. Oficialii europeni au decis ca persoanele care doresc să devină șoferi să poate susține proba practică la vârsta de 17 ani. De asemenea, comisarii UE au elaborat și un set de propuneri privind îmbunătățirea siguranței rutiere în întreaga Uniunea Europeană. Asta include și o asprire a sancțiunilor rutiere.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! UN FOST MILITAR A ÎNCERCAT SĂ SE SINUCIDĂ ÎN PĂDUREA TRIVALE!

Astfel, în situația în care conducătorii auto săvârșesc abateri grave, aceștia ar putea fi privați de permisele de conducere nu doar în țara în care au fost comise încălcările de lege și în întreaga Uniune Europeană.

”Noile reguli vor îmbunătăți siguranța pentru toți utilizatorii drumurilor și vor ajuta UE să-și atingă Viziunea Zero – adică fără decese pe drumurile UE până în 2050. Acestea vor pregăti șoferii mai bine pentru vehicule cu emisii zero și pentru conducerea pe drumurile orașului, alături de un număr mai mare de biciclete și vehicule cu două roți și mai mulți pietoni în jur. De asemenea, noile reguli vor permite tinerilor șoferi să câștige experiență printr-o schemă de conducere însoțită. De la vârsta de 17 ani, tinerii vor putea învăța să conducă și să obțină permisul. Cei care trec de 17 ani vor putea conduce singuri de la împlinirea vârstei de 18 ani și să lucreze ca șoferi profesioniști de îndată ce un anumit loc de muncă permite. Acest lucru va ajuta la abordarea deficitului actual de șoferi”, scrie europa.eu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs