Oficial! Vila Florica a devenit muzeu național!

87

Vila Florica a devenit muzeu național! Parlamentarii au votat astăzi transformarea Conacului Brătianu în muzeu. Anunțul a fost făcut de deputatul PNL de Argeș, Dănuț Bica.

“Astăzi, în ședința de plen a Camerei Deputaților, a fost votat Proiectul de Lege, al cărui co-inițiator sunt, pentru înființarea Muzeului Național ,,Brătianu”, instituție publică de importanță națională, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Culturii, cu sediul în Vila Florica (Ansamblul Conacului Brătianu – Florica), situat în localitatea Ștefănești, județul Argeș.

Prin urmare, Conacul Brătianu-Florica a căpătat de astăzi statutul pe care îl merită. Sunt mândru că am contribuit, atât în calitate de co-inițiator, cât și prin intervențiile mele din ședința Comisiei pentru cultură și din ședința plenului Camerei Deputaților, la adoptare acestei Legi” a spus deputatul Dănuț Bica.

Vila Florica datează de la mijlocul secolului al XIX-lea și este unul dintre cele mai frumoase domenii boierești din România, păstrat în foarte bune condiții până în zilele noastre. Ansamblul Conacului Brătianu-Florica reprezintă, indiscutabil, un bun de patrimoniu național, având o valoare inestimabilă pentru istoria și cultura neamului nostru. Este conacul în care a trăit cea mai importantă familie de oameni politici români, o adevărată dinastie civilă, care a dat țării patru prim-miniștri, dintre care doi, I.C. și I.I.C. Brătianu, au avut un rol covârșitor în construirea României moderne, de numele primului legându-se Independența națională, iar de al celui de al doilea Marea Unire din anul 1918. Acesta conac este extrem de important nu numai pentru județul Argeș sau pentru Partidul Național Liberal, ci pentru întreaga națiune română. La Florica s-a scris istorie românească, balcanică și europeană la nivel înalt.