Ora de vară 2019. Europa a decis. Ce se va întâmpla

România va trece la ora de vară, în 2019, la fel ca în fiecare an, în ultima duminică din luna martie. Mai exact, vom da ceasul înainte cu o oră, în noaptea dintre 30 și 31 martie.

Chiar și așa, o comisie din Parlamentul European și-a dat acceptul pentru a stopa practica orei de vară în Uniunea Europeană, dar abia din anul 2021, astfel că măsura va fi înaintată plenului pentru vot, potrivit Reuters. Dacă va fi adoptată de parlamentari, inițiativa va fi negociată cu statele membre.

Distribuie prietenilor

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, dădea naștere, anul trecut, unei dezbateri în toată regula, după ce lansa inițiativa de a opri schimbatul bianual al orei, cu o oră înainte primăvara, și cu o oră în urmă toamna, începând cu anul 2019.

Astfel, Executivul comunitar a lansat un sondaj online, în care a chestionat aproximativ 5,6 milioane de cetățeni europeni din totalul de 510 milioane. Dintre aceștia, 84% s-au declarat în favoarea renunțării la această practică de a schimba ora de două ori pe ani.