OUG: Toate spitalele trec sub coordonarea exclusivă a Ministerului Sănătății

Guvernul pregătește o ordonanță de urgență care urmărește întărirea capacității administrative a sistemului sanitar, relatează Medika TV. În contextul în care criza COVID-19 s-ar putea prelungi până la 31 octombrie, actul normativ este construit pe două direcții:

  • subordonarea totală a managementului sanitar din România
  • încadrarea de rezidenți și menținerea lor în activitate până la încheierea crizei.
Mai exact, prin două articole distincte ale viitoarei OUG, se reglementează încadrarea și/sau menținerea în activitate a rezidenților.
Distribuie prietenilor

”Rezidenții aflați în ultimul an de pregătire care au finalizat stagiul de rezidențiat pe perioada stării de urgență, se reîncadrează, pe perioadă determinată, până la data de 31 octombrie 2020”, se arată în documentul prezentat de Medika TV. O măsură similară este prevăzută și pentru rezidenții din ultimul an de pregătire care urmează să finalizeze stagiul de rezidențiat pe perioada stării de urgență.

Textul în lucru al viitoarei ordonanțe de urgență mai pregătește o surpriză de proporții. Este vorba despre trecerea sub coordonarea exclusivă a Ministerului Sănătății, a managmentului spitalelor, indiferent în administrarea cui se află aceste unități. Astfel, ministerul va putea să exercite ”inclusiv atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție” a directorilor de spitale.