Palatul Copiilor Piteşti oferă Mărţişoare Muzicale

54
palatul_copiilor, pitesti, martisoare_muzicale

Luni, 21 martie, începând cu ora 10, Palatul Copiilor Piteşti organizează un concurs-spectacol la Casa de Cultură a Sindicatelor. Proiectul educaţional Mărţişoare Muzicale este o manifestare artistică, organizată de Palatul Copiilor Piteşti, Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti si Liceul de Arte Dinu Lipatti Pitesti.  Scopul acestei manifestări, cu caracter competitiv, îl constituie  promovarea creaţiei  şi artei interpretative la un înalt nivel artistic, a muzicii uşoare româneşti și internaționale, a muzicii culte și muzicii tradiţonale româneşti. Concursul se adresează elevilor din clasele primare si gimnaziale și reprezintă o formă de educaţie şi  dezvoltare a talentului muzical și în același timp o modalitate de cunoaştere şi respectare a valorilor muzicii românești sau internaționale. Proiectul concurs – Mărţişoare Muzicale,se găseşte astăzi la ediţia a doua şi atrage în concurs peste 70 de concurenți. Se vor  acorda premii sub formă de diplome și medalii, iar departajarea concurenților se va face de către juriul de specialitate, acesta fiind format din:

Cristina Dumitrescu – profesor de flaut la  Lic. De Arte Dinu Lipatti-Pitești

Ramona Linte –Director/ profesor la Palatul Copiilor Pitești;

Olivia Tănăsescu –   Delegat al Casei de Cultură a Sindicatelor Pitesti;

Iulian Butaru – Preşedintele Juriului- profesor de vioară la Liceul de Arte Dinu  Lipatti Pitești.

Petruța Pană – profesor de canto şi pian.

 

Prin cântec și dans, festivalul este un exponent al educației și formării personalității umane în contextul globalizării şi al păstrării identităţii socio-culturale. Schimburile culturale şi de idei contribuie din plin la cunoaşterea umană, la întărirea prieteniei şi îmbogăţirea orizontului spiritual al participanţilor. Alături de soliştii vocali și instrumentiști, vor fi prezenți pe scenă ansambluri folclorice și trupe de dans sportiv din cadrul Palatului Copiilor Pitești, îndrumători: Corina Voicilă și Dinu Mirela. Concursul îşi propune să încurajeze creaţia de cântece pentru copii și descoperirea tinerilor interpreţi de muzică uşoară, populară și cultă. Cântecele vor fi interpretate live, cu acompaniamentul asigurat pe suport digital (negativ). Concursul se va desfăşura pe trei secţiuni distincte:

Secţiunea interpretare muzică ușoară/ populară și etno

Secţiunea interpretare instrumentală muzică cultă și muzică ușoară

Palatul Copiilor din Piteşti este o alternativă pentru petrecerea timpului liber. Toate cursurile  sunt oferite gratuit, iar acest tip de spectacol are intrarea liberă.